Safranbolu Belediyesi tarafından Misak-i Milli Kent Meydanı'nın üst tarafındaki park alanına yaklaşık üç yıl önce yaptırılan ve tartışmalara konu olan kafe-restoran binasının kamu zararına yol açtığı yönündeki polemikler devam ediyor.

Yol geçecek uygulaması ile vatandaşlara terk ettirilen arsalar, daha sonra "yol projesi iptal edildi" denilerek park alanına döndürülmüştü. Park alanına yapılan kafe restoran binası kısa bir süre sonra Safranbolu Belediye Encümeni tarafından ihalesiz bir şekilde, aylık 1.500 TL kira bedeli ile 29 yıllığına verilmişti.

Necdet Aksoy’un başkanlığı döneminde yapılan bu uygulama daha sonra kamuoyunda tartışmalara yol açmış ve belediye encümeninin kiralama süre yetkisinin üç yılı aşamadığını, söz konusu yerin aylık kirasının piyasa şartlarında 15 Bin TL’nin altında olmaması gerektiği defalarca basın yayın organlarında konu olmuştu.

Necdet Aksoy’un İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasıyla, Safranbolu Kaymakamlık görevine atanan Fatih Ürkmezer, aynı zamanda da Safranbolu Belediye Başkanlığı'na Kayyum olarak atanmıştı.

Safranbolu belediyesine atanan Kayyum Belediye Başkanı Ürkmezer, usulsüz bir şekilde 29 yıllığına kiralanan bu yerin, aynı zamanda on kat daha ucuz kira bedeli ile kiralandığından kamu zararı oluşturduğu ve usulsüz kiralandığı yönünde  inceleme başlatmıştı. Bir yıla yaklaşan inceleme sonucunda, Başkan Ürkmezer'in yeniden ihale yolu ile kiralama yapması gereken bu yer ile ilgili neden bir adım atılmadığı ise merak konusu oldu.