KARDEMİR A.Ş.'de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Ayrım'ın milletvekili seçilmesi ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifasının ardından merakla beklenen yeni yönetim kurulu üyesi isim belli oldu.

İstanbul'da gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısında, Milletvekili Şamil Ayrım'dan boşalan koltuğa kimin oturacağı konusu gündeme taşındı. Toplantı öncesi Kardemir Yönetim Kurulu'nda yer alan etkin Güleç ve Yolbulan ailelerinin geçtiğimiz dönemde de üyelikte bulunan Osman Kahveci ismi üzerinde mutabık kaldıkları belirtildi.

Bunun üzerine Ömer Faruk Öz başkanlığında gerçekleşen toplantıda Osman Kahveci'nin Yönetim Kurulu Üyeliği'ne kabul edildiği öğrenildi. Kahveci ismi ise henüz şirket tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirilmiş değil.

İKİ AİLEDEN ORTAK KARAR

Geçtiğimiz dönemde Yönetim Kurulu Başkanı'nın seçileceği genel kurul sürecinde Kardemir'de etkin iki ailenin fikir ayrılığına düştüğü sıkça konuşulmuş ve SPK'nın önerdiği bağımsız isimler içerisinden birinin başkan seçilmesi ile bir süredir sular durulmuştu. Kardemir yönetiminde etkin iki ailenin bir isim üzerinde hemfikir olması, buzların eridiği ve alınan kararlarda Kardemir menfaatlerinin öncelendiği yorumunu gündeme taşımış oldu.