ÇOĞUNLUĞU DEVLET MEMURLARINDAN OLUŞAN BİR GRUP "KAĞIT RÖLYEF" İLE ZAMAN GEÇİRİYOR

İŞ YOĞUNLUĞUNUN STRESİNİ KAĞITLARI KESEREK ATIYORLAR



Çoğunluğu devlet memurlarından oluşan bir grup, iş yoğunluğunun stresini yaptıkları 3 boyutlu kağıt rölyef çalışması ile atıyor.

Karabük’te farklı devlet kurumlarında çalışan memur grubu İpek boncuk evinde SAKEM öğretici Saime Ceylani tarafından 3 boyutlu kağıt rölyef uygulama kursu alıyor.

Farklı sanatsal çalışmaların yapıldığı kursta bayan ve erkek memurlar hafta boyunca iş yoğunluğunun stresini hafta sonu yaptıkları 3 boyutlu kağıt rölyef çalışmaları ile uğraşarak atıyorlar.

"TERAPİ GİBİ"

Kurs öğreticisi Saime Ceylani, kursa katılan memurların severek ve zevkle bu işi yaptığını söyleyerek, “Aramızda geçen sene çalışan arkadaşlarımız da var yeni katılanlarda var. Kendileri bu işi terapi gibi geldiğini söylüyorlar. Kağıt kesmenin insan ruhunda oluşturduğu bir terapi var” dedi.

Devlet memuru Muharrem Teker ise, kendileri açısından bu işin bir terapi olduğunu ve kahve köşelerinden kurtulmanın bir yolu olduğunu söyleyerek, “ Hafta sonları gelip burada 3 saatlik bir çalışma yapıyoruz. Bizlere bir terapi olarak geliyor. Çok rahatlatıcı bir sanatsal olay. Sürekli yapmak isteme duygunuz ortaya çıkıyor. Bittikten sonra haz alıyorsunuz ve bunu ben yaptım diyorsunuz. Bütün arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Evde yapma şansımız olmuyor.

Hafta sonları 3 saatlik bir zaman ayırmak benim için terapi ve kahve köşelerinden kurtulma oluyor. Bunu kadın erkek olarak görmüyorum. El becerilerim küçüklüğümden beri vardı. Sanatsal bir şeyi gözlem yapmak hoşuma gidiyordu. Böyle bir şey de çıkınca 2 seneden beri burada bir öğrenci olarak işin ustalığını öğrenmeye çalışıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi