25. Dönem MHP Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın’ın ismi İYİ Parti’den Belediye Başkan Adayı olarak geçiyor.

31 Mart 2019 Tarihinde yapılacak olan Yerel seçimler ile ilgili iddialı partilerden bir tek İYİ Parti Karabük’te adayını açıklamadı. İYİ Parti Karabük Belediye Başkan Adaylarından MHP Karabük İlçe Eski Başkanı Sabri Hacısüleymanoğlu ve Dursun Altıparmak’ın isimleri geçerken, şimdi tabanın tüm gözleri Durmuş Yalçın’a çevrildi.

Durmuş Yalçın’ın İYİ Parti’den Aday olması yönünde yoğun baskıların olduğu kamuoyunda gözlemlenirken, Yalçın adaylık konusuna bir hayli temkinli yaklaşıyor.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Yalçın “Ben iyi bir ülkücüyüm ve iş insanıyım. Hayatımı da böyle idame ettirmeyi istiyorum. Ama bana İYİ Parti Karabük Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili ciddi bir baskının olduğunu da görüyorum. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ile ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile birkaç görüşmelerim oldu, aday olmam ile ilgili benimle konuştular. Fakat siyaset yapmak istemiyorum. Çünkü siyaset iyi bir adam satma sanatı gibi.” Diye konuştu.

“Kesinlikle aday değilim demek de istemiyorum” diye konuşmasını sürdüren Yalçın, “Siyasette kesin konuşmamak lazım. 2015 Genel Seçimlerinde de Milletvekili adayı olmam demiştim ama 10 dakika sonra oldum. Allah neyi nasip ediyorsa ve kaderimizde ne varsa onu yaşarız. Benim MHP’de hala üyelik kaydım mevcut ama kendimi İYİ Parti’ye ve Büyük Birlik Partisi’ne de yakın hissediyorum. İYİ Parti’nin Karabük’ten güçlü bir aday çıkarmasını istiyorum.  Şu an için adaylığımı düşünmüyorum fakat yarın için de bir şey diyemiyorum.” Dedi.