İYİ Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin, Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’nın 23 Eylül günü yazdığı ve yayınladığı “Bi Rahat Bırakın Topuklu Efeyi” başlıklı köşe yazısı ile ilgili bir açıklama yaptı.

İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin’in Karabük Net Haber Editörlüğüne gönderdiği yazılı basın açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi;

"23/09/2020 tarihinde, Karabük Net Haber internet sitesinde, yayınladığınız Safranbolu Belediyesi ile ilgili, İYİ Parti Başkan Vekili Ahmet Şahin hakkında ki haberinizde, tamamen gerçekleri yansıtmamakla beraber, asılsız ve yalan haberdir. Üzülerek belirtmek isterim ki, haber kaynağınız sizi yanıltmıştır.

Şöyle ki;

Safranbolu Belediyesi, elbette millet İttifakı’nın çalışmaları sonucu kazanılmış bir belediyedir. Haberiniz de belirtildiği gibi Sn. Başkan Elif Köse ve İYİ Parti Başkan Vekili Sn. Ahmet Şahin arasında, öyle bir itilaf yoktur.

Ayrıca Sn. Ahmet Şahin, sizin haber kaynağınızdan daha onurlu ve şereflidir, hiç bir zaman makam hırsı olan bir arkadaş değildir. Ayrıca hiç bir yer de, hiç bir zaman görevden alınsa bile, başka bir partiye geçmesi mümkün değildir, böyle bir açıklaması da yoktur. Son nefesine kadar İYİ Partilidir. Millet İttifakı’nın sağladığı başarıya, asla mı asla zarar verecek biri değildir.

İYİ Parti il başkanlığı olarak, zaman zaman, hem Sn. Elif Köse ile ayrıyeten muhatabımız olan, Millet İttifakı’nın temsilcisi CHP İl Başkanlığı il meselelerimiz sıkı bir iş birliği içinde yürütülmektedir.

Dolayısı ile haberinizde belirtilen bir takım asılsız iddialar, kim ve kimler tarafından çıkarıldığını bilmemizle beraber, Sn. Ahmet Şahin ve İYİ Parti’nin meselesi olamaz. Sn. Ahmet Şahin, verilen bütün görevleri, namusu ve şerefiyle hiçbir gayri meşru söylentilere meydan vermeyecek şekil de, Sn. Elif Köse ile birlikte yürütmektedir.

İYİ Parti’nin temsilcisi konumunda bulunan Sn. Ahmet Şahin’e yapılan bu haksız ve yalan haberi şiddetle kınıyoruz.

Görev değişiklikleri bilgimiz dahilindedir. Hiçbir hesaplaşmanın içinde değiliz, olmayacağız da. Derdimiz, Millet İttifakı’nın ve seçilen Sn. Belediye Başkanı ile birlikte, dünya şehri olan Safranbolu’muza hizmet, orada yaşayan vatandaşlarımızın mutluluğudur.

Karabük Net Haber’in, yanıltılmasını doğru bulmadığımız için Karabük Kamuoyunu, aydınlatma gereği duyduğumuzu bilgilerinize rica ederim."

 

Karabük Net Haber Notu; Basın etik ve ahlak kuralları gereği, İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin’in yazılı basın açıklaması aynen ve hiçbir kesinti, değişiklik yapılmadan cevap hakkına saygı gereği yayınlanmıştır.