İYİ Parti Karabük İl Başkanı Kenan Karabacak yazılı bir basın açıklaması yaparak, dün Vali başkanlığında, siyasi parti il başkanları ile yapılan toplantıyı değerlendirdi.

İYİ Parti İl Başkanı Karabacak, siyasi parti il başkanlarına yapılan bilgilendirmenin son derece faydalı olduğunu ifade etti ve bu bilgilendirmenin kamuoyuna da zaman zaman yapılmasını istedi.

“5 Nisan 2020 tarihinde Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel'in davetiyle, Emniyet müdürlüğü, jandarma Komutanlığı, Sağlık İl Müdürlüğü ve siyasi partilerin Karabük il başkanlarının katılımı ile Covid-19 salgını konusunda bir bilgilendirme ve görüş alışveriş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda tarafımıza iletilen bilgiler özetle şöyledir;” diyen Karabacak, verilen bilgilendirmeleri şöyle özetledi.

“Karabük genelinde 5 Nisan tarihi itibariyle toplam 600 test yapıldığı, 36 kişide virüs tespit edildiği, bunlardan 3 hastanın vefat ettiği, 33 hastanın 12’sinin Safranbolu da misafir edilen Cezayirlilerden olduğu, 33 hastanın da tedavilerinin devam ettiği belirtilmiştir. Ayrıca yapılan testlerinde Covid-19 tanısı konulmamış olmasına rağmen, gösterdikleri semptomlar nedeni ile tedbir amaçlı olarak 47 hastanın daha hastanede denetim ve gözetim altında tutulduğu bilgisi verilmiştir.

Safranbolu’daki  yurda yerleştirilen Cezayirlilerin tamamının muayenelerinin yapıldığı , şüpheli görülenlere yapılan testler sonucu 12’sinde virüs tespit edilip hastanede tedavi altında tutuldukları, geri kalan bütün Cezayirlilerin ülkelerine gönderildikleri, yurtta görev yapan bütün personelin ve temas içinde oldukları bütün kişilerin gözetim altında tutuldukları ve takip edildikleri, bunlara ilave olarak Karabük dışından ilimize gelen 4 binden fazla hemşerimizin de takip edildiği bilgisi verilmiştir.

İl Sağlık Müdürlüğü şu an için il genelinde test kiti, maske, galoş ve eldiven gibi koruyucu malzeme eksikliği olmadığını, hastanemizde yeterli personel ve ekipmanın mevcut olduğunu, hasta sayısının giderek artması halinde kullanılmak üzere tespit edilen bir yurtta ilave 200 yataklı bir karantina ve tedavi ünitesi oluşturmak üzere hazırlık yaptıkları bilgisi verilmiştir. Salgından vefat edenlerin ilgili mevzuata uygun tedbirler alınarak defnedildiği, virüs nedeniyle vefat etmese de yoğun bakımda tedavi gören hastaların da defin işlemlerinin virüsten vefat edenler gibi yapılmasını uygun gördüklerini bu nedenle de virüsten vefat edenlerin olduğundan daha fazla sanıldığı belirtilmiştir.”

İYİ Parti Karabük İl Başkanı Kenan Karabacak, siyasi parti il başkanları olarak da bazı önerilerde bulunduklarını da belirterek açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti;

“Değerli hemşerilerimiz, tarafımıza verilen bilgiler özetle bunlar olup, toplantıda tarafımızdan dile getirilen değerlendirmeler şöyledir;

Her şeyden önce kamuoyunda bilgi kirliliğini önlemek için tarafımıza verilen bu bilgilerin zamanında en yetkili ağızlardan uygun yollarla basın ve sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna aktarılması gerekmektedir.

Başta Karabük ve Safranbolu belediye başkanlıkları olmak üzere bütün yerel yöneticilerle koordinasyon içinde bütün imkanlar kullanılarak çalışılmalıdır.

Devlet Millet iş birliği kapsamında siyasi parti il başkanlarının dahil olduğu sosyal medya üzerinden Valinin başkanlığında bir iletişim ağı kurulmalıdır.

Cezayirlilerin Karabük’e getirilmesinde olduğu gibi Sağlık imkanları sınırlı bir il olan şehrimize dışarıdan herhangi bir gurup getirilmemelidir.

Cezayirlilerin tutulduğu yurtta görev yapan kişilerin ve onların temas ettiği kişilerin sıkı takip edilmesi gerekmektedir.

Marketlerde çarşı ve pazar yerlerinde sosyal mesafe, maske ve eldiven kullanılması için daha sıkı tedbirlerin alınması gerekmektedir.

Önerilerimizin bütün katılımcılar tarafından makul karşılandığı gözlenmiştir.”

Karabacak, açıklamasının sonunda “Sonuç olarak, Dünya genelinde olduğu gibi Karabük’ümüzde de büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Yapılan toplantıda da belirtildiği gibi bu salgını en az zararla atlatmanın tek yolu bulunmaktadır, bu da insanların bu virüsü birbirlerine bulaştırmasının önlenmesidir. Yani insanların birbirleriyle temasının, bir araya gelmesinin en aza indirmesi ve ilgililerin bütün uyarılarına ve kısıtlamalara sabır gösterip uyması gerekmemektedir. Her şeyden önce biz kendimizi korumaya almalıyız.

Bu sorunla mücadelede en başta risk altında çalışan Sağlık personeline, kolluk güçlerine, belediye çalışanlarına ve diğer bütün görevlilere şükranlarımızı sunuyoruz. En kısa sürede içimizi aydınlatan günlere kavuşmak dileğiyle, sağlık ve esenlik diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 
Editör: Haber Merkezi