Doğa cenneti Yenice’de Şeker Kanyonu üzerine Hidroelektrik Santral (HES) kurulması ile ilgili gündem maddesi yeniden İl Genel Meclisi toplantısında tartışıldı. Yapılması planlanan HES için gerçekleşen itirazlar meclis tarafından reddedildi.

İlk olarak 2010 yılında ilçede gündeme gelen ve büyük tepkilere neden olan HES projesinin yıllar sonra yeniden gündeme gelmesi ve hatta tüm kurumlardan alınan onay yazısıyla birlikte İl Genel Meclisi tarafından geçtiğimiz 5 Şubat'ta gerçekleşen oylama ile “12 EVET” “3 HAYIR” oyu ile kabul görmüştü. HES'e evet diyen Karabük İl Genel Meclisi'nin bu kararının duyulması üzerine, başta Yenice Platformu olmak üzere, Karabük halkı, siyasiler, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşlarından tepki yağmıştı.

Bugün yapılan İl Genel Meclisi toplantısında 5 Şubat'ta alınan kararla ilgili geçerli itiraz süresince yapılan itirazlar gündeme alındı. HES projesi ile ilgili gündem maddesi değerlendirmeye alınarak yapılan itirazlar tartışıldı. Meclis toplantısında gerçekleşen oylamada, HES projesinin durdurulmasına yönelik yapılan itirazlar meclis üyelerinin el kaldırdığı 3 kabul oyuna karşılık 13 oyla ret edildi. Buna göre proje ile ilgili 5 Şubat tarihinde alınan "EVET" kararı yürürlükte kalmaya devam edecek.