Safranbolu Belediyesine bağlı İtfaiye Müdürlüğü yeni binasında minik misafirlerini ağırladı. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan tarihi konak görünümlü itfaiye binasını öğrenciler ziyaret etti.

Safranbolu’da bulunan çeşitli anaokulu öğrencilerinin ağırlandığı itfaiye binasında öğrencilere yangın esnasında yapılması gerekenlerle ilgili slayt izletildi.

İtfaiye Müdür V. Mehmet Gökçü eşliğinde öğrencilere yangın tatbikatı yaptırıldı. İlk yardımın önemine vurgu yapmak amaçlı yapılan yangın tatbikatında itfaiye ekipleri öğrencilere yangın anında yapılması gerekenleri anlattı. İtfaiye binası bahçesinde yakılan ateşe, yangın söndürme tüpüyle müdahale edildi.

Çocukların her alanda bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şu sözle yer verdi "Kaymakamlık ve Belediye olarak çocuklarımızın ve öğrencilerimizin bir çok alanda bilgi sahibi olmaları için her türlü etkinliği destekliyoruz.

Özellikle hayati önem taşıyan yangın anında alınması gereken tedbirlerin çocuklarımıza uygulamalı olarak gösterilmesini çok faydalı buluyoruz. Evlerinde başlarına gelebilecek küçük kazalar esnasında ne yapmaları gerektiğini öğrenmeleri hayati önem taşımakta’" dedi.

Safranbolu Belediyesi tüm departmanlarıyla gencinden yaşlısına fayda sağlayabilecek etkinliklerle vatandaşı bilinçlendirmeye devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi