Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Karabük’te protesto edildi.

Karabük Anadolu Gençlik Derneği (AGD)’nin öncülüğündeki çeşitli STK'ların destek verdiği protesto, kenttin en işlek caddesi Kemal Güneş’te Cuma namazının ardından gerçekleşti. Ellerindeki pankart ve Filistin bayraklarıyla İsrail’e tepki gösteren çok sayıda vatandaş, “Katil İsrail hesap verecek”, “Kahrolsun İsrail” sloganları attı.

Platform adına açıklama yapan AGD Karabük Şube Başkanı Aziz Gündoğdu, İslam-Müslüman kimliğini öne çıkararak tanıtan sivil toplum kuruluşlarından medya kuruluşlarına birçok yapının uzun bir süredir İsrail’in küstahlıkları konusunda sessiz kalışının ibretlik olduğunu söyledi.

Gündoğdu, İsrail’in varlığına alışmanın, İsrail ile normalleşmeyi kabul etmenin, İsrail’in zulmünü görmezden gelmenin her Müslüman için utanç verici bir durum olduğunu belirtti.

Basın açıklaması sırasında vatandaşlar da İsrail aleyhine protestolar gerçekleştirdi. STK temsilcileri ve bazı daire müdürlerinin de katıldığı protesto, Filistin'de yaşayan Müslümanlar için dua edilmesiyle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi