İŞKUR, KARABÜK GENELİNDE İŞVERENLERİ ZİYARET EDEREK İHTİYAÇ DUYULAN MESLEKLERİ YERİNDE TESPİT EDECEK.

iikur

Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü tarafından, 08 NİSAN – 06 MAYIS 2016 tarihleri arasında, 2016 Yılı İşgücü Piyasası Talep Araştırması gerçekleştirileceği açıklandı.

Araştırma kapsamında il genelinde faaliyet gösteren ve 20 ve üzeri işçi çalıştıran 300 işyeri ziyaret edileceği belirtildi.

İŞ-KUR Karabük İl Müdürü Coşkun Güven konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu;

"Karabük ilinin tamamında gerçekleştirilecek bu talep araştırması ile işgücünün yapısı, sektörler bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri ve işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenecektir.

Bu çalışma ile birlikte Karabük işgücü piyasasının fotoğrafı çekilecek ve açık iş oranı hesaplanacak. Dolayısıyla Karabük ilinde sektörlerin işgücü ihtiyacı tespit edilecektir." dedi.

ARAŞTIRMA BİLİMSEL VE ANLAMLI SONUÇLARA SAHİP OLACAK.

Uluslararası sektörel ve mesleki sınıflandırmalar kullanılarak yapılacak olan araştırma ile ilgili açıklama da şu bilgilere de yer verildi;

"İşyeri ziyaretleri, her işsize, her işverene bir Danışman sloganıyla istihdam edilen, İş ve Meslek Danışmanları marifetiyle gerçekleştirilecektir. Çalışma sonucunda elde edilen sonuçlar, İlimizin istihdam politikalarına yön verecektir."

coşkun güvenKARABÜK İŞGÜCÜ PİYASASI ANALİZİ RAPORU HAZIRLANACAK.

Çalışma sonuçlarının raporlaştırılması yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecek olup, çalışmanın sonuç raporunda Karabük işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınacak. Aktif İstihdam Politikalarının, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmakta.

Araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması bekleniyor.
Editör: Haber Merkezi