KARDEMİR A.Ş. YÖNETİMİ 2010 YILINDA İŞTEN ÇIKARDIĞI YAKLAŞIK 307 İŞÇİYİ, KESİNLİKLE GERİ ALMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI
BU AÇIKLAMASINA RAĞMEN 2010 YILINDA İŞTEN ÇIKARDIĞI VE İŞE İADE DAVASINI KAZANAN MERAL BURHAN'I "GEL AYNI ŞARTLARDA BAŞLA" DEDİ

hani-almayacaktiniz-krdm

 

2010 yılında Türk Metal ile Çelik İş Sendikası arasında yaşanan sendikal yetki mücadelesi sırasında Kardemir A.Ş. Yönetimi, 307 işçinin işine son vermiş ve iş mahkemesi bu uygulamayı sendikal nedenlere bağlayarak işe iadelerine karar vermişti.

Tüm bu gelişmelere rağmen Kardemir Yönetimi işe iade davasını kazanan işçileri işe geri almamış ve kıdem, ihbar tazminatlarının yanı sıra, sendikal ve kötü niyet tazminatları da ödemişti.

Kardemir yönetimi iş akdini fesih ettiği hiçbir çalışanını geri almamakta kesin kararlı olduklarını da her ortamda belirtmişlerdi.

Yine 2010 yılında işten çıkartılan Meral Burhan isimli Kardemir çalışanı, işe iade davasını diğerleri gibi kazanmıştı. Meral Burhan’a Kardemir yönetimi noterden bir tebliği yaparak, “aynı işyerinde, aynı şartlar altında gel çalış” diyerek çağrıda bulundu.

Kardemir yönetiminin bu tutarsız ve adeta çalışanları ile dalga geçer gibi uygulamasına bir anlam verilemezken “Hani işten attığı hiçbir işçiyi geri almayacaklardı. Onu çağırıyorlarsa, bizi neden çağırmıyorlar. Bu konuyu yargıya taşıyacağız” diyen, işten çıkarılan işçiler tepkili.