Karabük Valisi Mehmet Aktaş, beraberinde Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ile Safranbolu’da bir dizi incelemelerde bulundu.

"Cami ibadete kapalıdır" yazısı Valiyi kızdırdı

imc

Vali Aktaş ilk olarak Kurtköy’de bulunan TOKİ Konutlarında incelemelerde bulunarak, önceki gece yanan 150 yıllık tarihi konakta incelemelerde bulundu. Buradan Kalealtı İlköğretim Okuluna geçen Vali Mehmet Aktaş, daha sonra Safranbolu Belediyesi tarafından yeniden restore edilerek Safranbolu’ya kazandırılan Muallimler Birliği Binasına geçerek belgesel film izledi.

Başkan Aksoy’dan festival ile ilgili bilgiler alan Karabük Valisi Mehmet Aktaş güzel bir festival olacağını ifade ederek, “Bu yılki belgesel film festivali başlamış oldu. Film festivalinin önemli ayaklarından birisi de Muallimler Birliği binasında icra edilecek. Arkadaşlarla binayı gezmiş olduk, yapılan hazırlıkları tespit etmiş olduk. Festivalimizin hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Tüm vatandaşları belgesel filmleri izlemeye davet eden Başkan ise, “Tarihi Muallimler Birliği binasında bugünden itibaren cumartesi günü akşamına kadar uluslararası belgesel filmler gösterilmeye devam edecek. Gösterimde olan filmler tamamlandıktan sonra seyircinin isteğine göre başka belgesel filmler gösterilecek. Şu anda geçen yıl ve bu yıl yarışmalarda dereceye giren ödüllü belgesel filmlerin gösterimi yapılıyor ama seyircimiz talep ederse diğer belgesel filmleri de gösterme şansına sahibiz.” dedi.

İMAMIN NOTU VALİYİ KIZDIRDI

Öte yandan Vali Mehmet Aktaş’ın Safranbolu incelemelerinde ilginç bir olay yaşandı. Vali Aktaş Kalealtı bölgesindeki incelemeleri sırasında bir caminin kapısına imam tarafından asılan “Yıllık iznimi kullandığım için cami ibadete kapalıdır.” yazısını görünce adeta küplere bindi. Korumalarına hemen yazıyı kaldırmaları talimatını veren Vali Aktaş; “Böyle bir şey olabilir mi, Allah’ın evi kapalı tutulur mu, arayın müftüyü imam gelesiye kadar namazları kendi kıldırsın, bizzat takipçisi ben olacağım.” diye tepki gösterdiği öğrenildi.
Editör: Haber Merkezi