KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYESİ ÇAĞRI GÜLEÇ, MEHMET ÇETİNKAYA’YA “KARDEMİR’DEN SANANE” DEDİ

BRTV SAHİBİ MEHMET ÇETİNKAYA “KARDEMİR BABANIN ÇİFTLİĞİ Mİ?”

KARDEMİR

KARDEMİR A.Ş ile ilgili son günlerde “Hükümet ile yolları ayırdı” şeklinde haberlere ve gelişmeler üzerine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç’in oğlu ve yine KARDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi olan H. Çağrı Güleç’i arayan, Karabük’ün uydudan yayın yapan tek yerel TV Kanalı BRTV’nin sahibi Mehmet Çetinkaya arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Çağrı Güleç’i ‘Kardemir’de neler oluyor, sıkıntılar mı var’ şeklinde arayan usta gazeteci Mehmet Çetinkaya, genç Güleç’ten “Kardemir’den sana ne” cevabını alınca, “Kardemir babanın çiftliği mi” cevabını verdi.

KARDEMİR A.Ş’nin şımarık prensi olarak bilinen Çağrı Güleç ile Karabük’ün tanınmış gazetecisi Mehmet Çetinkaya arasında geçen bu ilginç diyaloğun ardından, Çetinkaya’nın kaleme aldığı yazı aynen şöyle;

KARDEMİR KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR…
Cuma günü BRTV ana haber bültenimizde ve internet sitemizde yayınlanan “Ankara son kez uyardı” başlıklı haberimiz, hem Karabük’te hem de Türkiye genelinde Demir Çelik sektöründe büyük ilgi uyandırdı. İnternet sitemizdeki haber okunma rekor kırdı.

Haberimize başta Kardemir çalışanları olmak üzere, Karabük ticaret, siyaset, demokratik kuruluşlar hemen her kesimden destek geldi. Herkesin hemfikir olduğu konu, artık bu gidişe dur demenin zamanının çoktan geldiği hatta geçtiği yönünde.

Kardemir, Karabük’te yaşayan herkes tarafından çok önemli bir kuruluştur. Kardemir ülkemizin ilk ağır sanayi kuruluşudur. Kardemir, Karabük’ün gözbebeğidir. 4-5 bin dolayında çalışanını doğrudan; bütün Karabük’ü hatta çevre il ve ilçeleri dolaylı olarak ilgilendiren Kardemir’i kimsenin “babasının çiftliği gibi görmesine” hem Karabüklüler, hem de devletimiz izin vermez.

Her sıkıştıklarında siyasetçiye “batıyoruz bizi kurtarın”, işleri iyi gittiği dönemlerde de “Bizim işimize karışmayın” diye posta koyma dönemi artık bitmiştir.

Kardemir’i yöre halkına 1 TL gibi sembolik bir rakamla veren Devlet ve iktidardaki siyasi partiler Kardemir’de art niyetli, kötü bir yönetim varsa elbette karışacaktır, karışmalıdır. Kardemir zarar ederken, Kardemir’in yönetiminde bulunan kişilerin kendi şirketleri her geçen gün katlanarak zenginleşiyorsa, burada dikkat çeken bir durum vardır ve bu durum mercek altına elbette alınacaktır.

Hele hele hasbelkader, birilerinin koltuğunun altına saklanarak Kardemir’in yönetiminde bulunanların bizzat kendilerine, yakın akrabalarına menfaat sağladıkları bütün Karabük’te konuşulmaya başlamış ve ayyuka çıkmışsa; hatta büyük ortaklarının bile ciddi tepkilerini çekmişse devlet elbette Karabük’te neler olup bittiğini mercek altına almaz zorundadır. Sanayi Bakanı’nın Kardemir ile ilgili kaygılarını, bugün Karabük’ü temsil noktasında en üst düzeyde bulunan siyasi ve ticari kuruluşların yetkililerine dile getirmesinin ardından, elbette Karabük’teki siyaset ve ticaret kesimi bundan böyle Kardemir’de olup bitenlere daha dikkatli bir gözle bakacaklardır.

Kardemir’e dikkatli bakacaklardan biri de, Kardemir’in kurtarılmasında büyük emekleri olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’dir. 2002 sonlarında Abdullah Gül Başbakanlığındaki hükümette Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Ali Şahin ilk icraat olarak Kardemir’in içinde bulunduğu bataklıktan kurtarılması çalışmasını başlatmak olmuştu.

O günleri çok iyi hatırlıyoruz.

Hatta Kardemir’in nasıl kurtarılabileceği konusunda bir rapor hazırlanmasında organize görevini de Sayın Şahin bizzat bize vermişti. Biz de, Erdemir’in o zaman ki Genel Müdürü Şener Macun ile irtibata geçmiştik. Erdemir’den gelen beyin takımı bir heyet,(bugün Genel Müdür Yardımcısı olan Hakan Onur da bu beyin takımının içindeydi) Kardemir’in nasıl kurtarılacağı konusunda rapor hazırlamış ve bu rapor hükümete sunulmuştu.

Dönemin başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında, Erdemir Genel Müdürü Şener Macun, Kardemir’in o zaman ki Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Turan ve birkaç ilgilinin de bulunduğu Ak Parti iktidarlarının Kardemir’i kurtarmak için başlattığı bu çalışmanın bizzat içinde ve göbeğinde biz de vardık…

Bugün, Kardemir’i babalarının çiftliği sanan bazı “yeni yetmeler” bilsin diye bunları yazıyorum. Ve o yeni yetmeler bir daha “Kardemir’den sana ne…?” diyemesinler diye bir hatırlatma yapıyorum.

Kardemir, Ak Parti iktidarları döneminin ilk yıllarında kurtarılmışsa bunda en önemli etken dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’dir. Şahin’in hem dönemin Başbakanı Abdullah Gül ile hem de şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile çok yakın dostluğudur…

Karabük’te toplum aslında olup biteni yıllardır bilmekte, ama sesini çıkarmamakta, çıkaramamaktadır. Cuma akşamı şu ana kadar hiçbir şekilde yalanlanmayan ve tekzip edilmeyen haberimiz Karabük’te geniş kitleleri heyecanlandırmıştır. İnsanlar mutlu olmuş ve mutluluğunu bizzat bizimle paylaşmışlardır. Bundan sonra artık öyle ya da böyle, gereğini yapmak muhataplarının işidir.

Editör: Haber Merkezi