Safranbolu Müftülüğü tarafından her ay periyodik olarak Safranbolu merkez ve köylerde görev yapan din görevlilerin katılımı ile gerçekleşen toplantı Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’inde katılımı ile Safranbolu Müftülüğü Toplantı Salonunda yapıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer toplantıda bir konuşma yaptı.Değerli mesai arkadaşlarım. Söze bu şekilde başlamamın nedeni, gerek Kaymakamlıkta gerekse Belediyede görev yapan memurundan amirine kadar herkes benim mesai arkadaşımdır. Burada bulunan din görevlileri arkadaşlarım da bizler gibi 24 saat esasına göre çalışmakta.

Hepimizin ortak amacı vatandaşa hizmet etmek” diyerek konuşmasına başlayan Ürkmezer, “Ülkemizin en ücra köşesinde dahi görevlerini icra eden, insanların doğumdan ölümüne kadar herkesin evine bir şekilde giren devlet memuru kısmını oluşturuyorsunuz. Vatandaşlarımızın şikâyetlerini ve övgülerini sizin aracılığınızla edinmeye çalışıyoruz.

Göreve başladığım günden bu yana İlçemize bağlı köyleri ve mahalleleri fırsat buldukça ziyaret ediyorum, bu ziyaretler esnasında camilerimizi kuran kurslarımızı da ziyaret etmeyi ihmal etmiyoruz. Ziyaretlerimiz esnasında insanlarımızın bu kutsal mekânları aktif olarak kullandıklarını görmek bizleri son derece memnun etmekte.

Sizler aracılığıyla sadece yetişkinlerin değil çocuklarında camilerimizi sevmelerini sağlamak dinimizi doğru bir şekilde öğrenmelerine destek olmak vazifelerimizin başında gelmektedir” dedi.

Mahallelerimizde ya da çevremizde olan tüm ihtiyaç sahiplerini sahiplenmeli ve onlara destek olmanın gerekliliğinden bahseden Ürkmezer; “ Elbette her birey kendi zekâtını, fikrini verecek. Ancak Devletimiz güçlü. Son 15 yıla şöyle bir göz gezdirirsen Devletimiz sosyal alanda çok büyük yatırımlar yaptı.

Örnek verecek olursak hastaneleri görüyoruz, hasta bakım maaşları, engelli maaşları gibi. Ancak bunları bilmeyen birçok vatandaşımız bulunmakta. İşte tam burada, yani insanlarımıza haklarının hukuklarının anlatılması hususunda bizlere çok büyük görevler düşmekte. Geleceğimiz Olan Çocuklarımızı Kötü Alışkanlıklardan Korumalıyız

Yine geleceğimiz olan çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan korunması anlamında da çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Uyuşturucu, alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklarla çocuklarımızın aklını cezp etmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz.

Bu nedenle şer güçlerine bu fırsatı vermeyelim ve evlatlarımıza doğruyu anlatalım. Burada sizlere de çok büyük görev düşmekte Bu duygu ve düşüncelerle Sayın İlçe Müftümüz başta olmak üzere harcadığınız mesai ve emek için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İlçe Müftüsü Hasan Güneş ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu tarafından toplantıya katılan din görevlilerine Belediye tarafından hazırlanan hediyelerden takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi