AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2019 Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçimlerde il ve ilçe başkanlarının istifa ederek aday olması ile ilgili izin vermedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir il ve ilçe başkanının kendi tasarrufu ile istifa edip belediye başkan adayı olamayacağını açıkladı.

Erdoğan “Önümüzdeki yerel seçimlerde il ve ilçe başkanlarımız bizim kararımız dışında istifa edip aday olayım düşüncesine girmesin. Gerekirse ve ihtiyaç duyulursa kararı biz veririz. Teşkilatların kongreleri olalı daha 3-4 ay oldu. Yerel seçimler öncesinde kendi istekleri ile adaylık için istifa edip, teşkilatlarda yeni yapılanma yolu açılamaz. Fakat bazı il, ilçe teşkilatlarını da yerel seçimler öncesi değiştirmeyeceğiz anlamını da kimse taşımasın.” Şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın verdiği mesaj sonrası il ve ilçe başkanlığı görevinden istifa edip, belediye başkan aday adayı olmayı düşünen birçok kişi girdikleri beklenti de hayal kırıklığına uğradılar.

Karabük il genelinde de İl Başkanı İsmail Altınöz başta olmak üzere, Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya ile Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık istifa edip, aday olmayı düşünüyorlardı.

Şimdi aday olmayı düşünen il başkanı ve ilçe başkanları genel merkezi ikna etme çalışmalarına girecekler.

Editör: Haber Merkezi