Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip SÖKMEN'in engelliler haftası mesajı yayınladı.





Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, kanunlar ve uluslararası sözleşmeler ile eşit, özgür ve onurlu yaşama hakları güvence altına alınan, sosyal devlet anlayışı gereği de bireylerin engelli olup olmadığına bakılmaksızın hak, eşitlik ve özgürlüklerden eşit biçimde yararlanma hakkına sahip olan engellilerimizin yaşam standartlarını geliştirmek bir kamu görevi olduğu gibi insani olarak da bir sorumluluktur.

10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olması, elbette engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün veya bir hafta hatırlanması anlamına asla gelmemelidir. Bu, engelli vatandaşlarımıza yapılabilecek en büyük haksızlık olacaktır.

Ancak Engelliler Haftası, senede bir hafta da olsa engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, her birey gibi onların da kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri gibi hususlarda toplum, devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık yaratılması açısından oldukça önemlidir.

Engellilerin mevcut sorunlarına çözüm üretmek, onların sosyal hayata ve insani yaşam standartlarına kavuşturmak ve onları varlığından gurur duyan, özgüveni olan birer vatandaş olmalarını sağlamak ise sosyal refah ve huzur için olması gereken bir olgudur.

Kamu kurum ve kuruluşlarında ve sosyal hayatın her alanında engellilere yaşamı ulaşılabilir kılmak, onların hiçbir engele takılmadan normal yaşamlarını sürdürülebilir kılmak da uygar bir toplum kimliği oluşturma noktasında önem arz etmektedir.

İlimizde de bu kapsamda yürütülen çalışmalar ve kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmaya yönelik gerçekleştirilen projeler ile engellerin kalktığı, istihdam hayatında şehrimizin ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına destek olan engelli kardeşlerimizin de diğer engelli kardeşlerimize örnek olmasını diliyoruz.

Engelli vatandaşlarımızın engelinin aslında hepimizin engeli olduğu bilinci ile bu önemli haftanın her gününde farklı bir engel durumuna dikkat çekilerek gerçekleştirilecek etkinliklerle, bu engellerimizi kaldırmamız için bir fırsat olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası'nı kutluyor, bu hafta vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinliklerin toplumsal farkındalık ve hassasiyetin artmasına vesile olmasını diliyor, huzurlu, mutlu, güvenli ve başarılı bir hayat sürdürmeleri isteğiyle hepsine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.