Karabük İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdare Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, yerelde her insana hizmet götürülmesi için aktarılan kaynakların en verimli ve en etkin bir şekilde kullanılması için var güçleriyle gayret edeceklerini söyledi.

İl Genel Meclisinin ve İl Özel İdaresinin 2017 yılını da birlik ve beraberlik içerisinde kırsalın ve şehrin çıkarları doğrultusunda ortak irade ortaya koyarak geride bıraktığını belirten Sözen, “Karabük’ümüzde il merkezimiz başta olmak üzere ilçelerimiz ve kırsalımız için öngörülen yatırımların proje tekâmül ve gerçekleşmesinde, planlamasında, uygulamasında ve desteklenmesinde büyük bir başarı ortaya koyan Karabük İl Genel Meclisimiz ve İl Özel İdaremiz 2017 yılını da birlik ve beraberlik içerisinde kırsalın ve şehrin çıkarları doğrultusunda ortak irade ortaya koyarak geride bırakmıştır.

İl Özel İdaremiz önemli projelerle ve meclisimizin almış olduğu kararlar doğrultusunda ilimizin en ücra köşesinde yaşayan vatandaşımıza kadar ulaşıp kamu hizmetlerini ve devletimizin hizmet anlayışını yansıtması açısından en önemli kurumumuzdur. Ülke olarak yerel yönetimlerin daha güçlü olduğu bir yönetim anlayışına girdiğimiz yeni Türkiye yolunda halkın yerel nitelikteki ortak ihtiyaçlarını karşılamak üzere halkımızın taleplerini bütçe imkanları ve coğrafi şartlarımız dahilinde en uygun, en ekonomik ve en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz.

İlimiz adına önemli hizmetlerin hayata geçmesinde ve vatandaşlarımıza ulaşmasında en önemli görev İl Genel Meclisimize düşmektedir. Meclisimizin İlimizin genelini ilgilendiren konularda hızlı ve zamanında almış olduğu kararlar doğrultusunda hareket eden idaremiz Karabük genelinde merkez, kırsal, uzak yakın ayırımı yapmaksızın ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri vatandaşlarımıza eksiksiz götürmektedir.

Hükümetimizin gösterdiği atılımların ekonomik büyümenin ve sosyal gelişmenin bizler de yerelde destekleyicisi ve güç katan ekibi olmaya 2018 çalışma yılı sezonunda da devam edeceğiz. Yerelde her insanımıza hizmet götürülmesi için aktarılan kaynakların en verimli ve en etkin bir şekilde kullanılması için var gücümüzle gayret edeceğiz. Devletimizin istikrarını, çıkarlarını, gülen yüzünü ve gelişim potansiyelini en uzaktaki köye dahi götürdüğümüz hizmetlerle perçinleyeceğiz.

Eğitimden sağlığa, imardan çevreye, kültür turizmden gençlik spora, tarımdan tüm altyapı hizmetlerine kadar vatandaş odaklı almış olduğumuz tüm kararların sahada takipçisi olacağız” dedi.

Sözen, “ Karabük ve Karabük insanının yaşam standartlarının yükselmesi olan her türlü fikri, projeyi, hizmeti, yatırımı, faaliyeti desteklemeye ve bu yöndeki kararlara el kaldırmaya, imza atmaya dün olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz.

İl Genel Meclisimizin bu temel anlayışı üzerine gerçekleştirilen yatırım programlarıyla son yıllarda kırsalın ciddi anlamda hizmet görmesine ve gelişmesine etki etmiştir. Bu etki kırsalın en sağlıklı çevre koşullarında yaşaması, sağlıklı içme suyu kullanması gibi birçok yatırımın yanında köy yollarımızın iyileştirilmesinde ihtiyaç duyduğumuz yol malzemesinin üretiminde birinci ve ikinci kat asfaltla birlikte nitelikli yama ve tamir çalışmaları ile Karabük İl Özel İdaremiz çıtayı hep yukarıya taşıyarak faaliyet raporlarındaki yüksek rakamlara ulaşılmıştır.

Genel Meclisimizin almış olduğu isabetli kararlar ve bütçe hassasiyeti, son üç yılda kendi ekibimizle gerçekleşen 416 kilometre asfalt, 2017 yılında ürettiğimiz 170 bin ton yol malzemesi, bölgenin en güçlü makine parkına sahip olmamız, Meclis kararlarını idaremizin sahada tam ve eksiksiz uygulaması, meclis üyelerimizin kamu yatırımlarının takibindeki hassasiyeti dikkate alındığında gerçekçi planlamaları en uygun stratejilerle kullanmak suretiyle Valimizin koordinasyonunda 2018 yılının İlimizde kamu yatırımları, kırsaldaki altyapı ve asfalt alanında bir sıçrama yılı olacağı aşikardır. Ortaya koyacağımız büyük hedefler, büyük projeler ve yeni rekorlar için fazlamız var eksiğimiz yok diyoruz” diye konuştu.

Meclis Başkanı Ahmet Sözen’in konuşmasının ardından gündemin ilk maddesi olan İl Özel İdaresinin 2017 yılındaki iş ve işlemlerini denetleyecek olan 5 kişilik denetim komisyonuna üye seçimi gerçekleştirildi.

Gizli oylamayla yapılan seçim sonucunda Seyfettin Dikmen, Sedat Yaman, Mehmet Ören, Kamil Ünal ve Ramazan Kahriman komisyon üyeliğine seçildi. Şubat ayı sonuna kadar çalışacak olan komisyon raporu Mart ayı toplantılarında İl Genel Meclisinde görüşülerek karara bağlanacak.