Karabük İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantıları İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı.


İl Özel İdare Meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, İl genel Meclisinde alınan her kararın ve İl Özel İdaresi çalışmalarının kamuoyu tarafından titizlikle takip edildiğini söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda faaliyetlerin ağırlık noktasını altyapı çalışmaları, asfalt programları, içme suyu ve kanalizasyonla ilgili çalışmaların oluşturduğunu ifade eden Sözen, “Ekim ayı İl Genel Meclisi toplantılarımızda oluşturulan resmi gündem maddelerimizde yer alan çalışanlarımızın sosyal denge tazminatından, sözleşmeli personel istihdamına, içme suyu tahsislerinden imar planlarına kadar birçok konuyu karara bağlamış olacağız.
İnanıyorum ki İl Genel Meclisimizin almış olduğu her karar Özel İdaremizin bütün çalışmaları herkes ve her kesimde birlikte kamuoyu tarafından titizlikle yakından takip edilmektedir.

Meclis Başkanlık divanı ve meclis üyelerimizin tamamı bir bütün olarak meclisimizin tüm çalışmalarını kanun, yönetmelik ve ilgili mevzuat çerçevesinde, görevlerimizin bilinci ve sorumluluğumuzun idraki içinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Üç farklı siyasi partimizden oluşan İl Genel Meclisimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik, beraberlik ve uyum için çalışmalarına devam edeceğine inancım tamdır. Özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanmasında ve köylerimizle ilgili çalışmaların takip edilip gerçekleştirilmesinde siz değerli İl Genel Meclisi üyelerimize ayrıca teşekkür ediyorum.

İl Genel Meclisimizin ve İl Özel İdaremizin her türlü anlayış ve mülahazanın üzerinde tüm halkımızı ilgilendiren bir hizmet alanı, bir hizmet sahası olduğu unutulmamalıdır.

İl Özel İdaremiz statü itibariyle her ne kadar devlet kurumu ise de yaptığı hizmetler ve çalışmalar itibariyle özel sektör zihniyetiyle yönetilmesi gerekliliği ve zaruretinin anlaşılması faydalı olacaktı” dedi.

Çalışma planlarında meclis olarak hedefleri daima yüksek tutmak olduğunu da ifade eden Ahmet Sözen, “ Bu durum gerçekleştirilen hizmetlerde birim müdürlerimiz ve çalışanlarımız bakımından olumlu bir motivasyon etkisi oluşturduğunu söyleyebiliriz. Mevcut imkanlar, doğal şartlar ve zaman zaman ortaya çıkan mücbir sebeplerden dolayı elbette aksamalar ve gecikmeler yaşayabiliyoruz. Bu tür durumlarda takip ettiğimiz yol ve yöntem hizmet odaklı bir anlayışı benimsemek, vatandaşımıza sunulacak hizmetin en üst seviyede gerçekleştirilmesi yönünde olmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yılda faaliyetlerimizin ağırlık noktasını altyapı çalışmaları, asfalt programları, içme suyu ve kanalizasyonla ilgili çalışmalar oluşturmaktadır.

2017 yılı bütçesi ile ilgili ve ortaya konan hedeflerle ilgili sıcak asfalt programlarının dışında herhangi bir aksama söz konusu değildir. 2018 yılı ile ilgili bütçe ön çalışmalarımızı şimdiden başlatmış bulunmaktayız. Bütçemizin hazırlanmasında kaynak ve imkanlarımız tüm yönleriyle enine boyuna tartışılıp değerlendirilecek, Karabük için yapılabileceğin en iyisini yapmak adına kapsamlı şekilde çözüm odaklı olarak aciliyet ve öncelikler dikkate alınarak ele alınıp yeniden değerlendirilecektir” diye konuştu.

Meclis Başkanı Ahmet Sözen’in yaptığı konuşmanın ardından gündemde yer alan maddelerin bir kısmı görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

Öte yandan diğer gündem maddelerinin ise görüşülmesine bir hafta boyunca devam edileceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi