Karabük İl Özel İdarede görev yapan İl Genel Meclis Üyelerine bir yılda bir milyon TL huzur hakkı, toplantı ödenekleri, hak ediş ve komisyon üyelik paraları adı altında ödemeler yapıldığı öğrenildi.

12 AK Parti, 3 MHP, 1 CHP ve 1 Bağımsız üyenin bulunduğu Karabük İl Özel İdare Meclis Üyelerine, 2018 yılı içinde 1 Milyon TL ödeme yapılması kamuoyunda şaşkınlık ve tepki ile karşılandı.

Toplantı başına 200 TL huzur hakkı alan il genel meclis üyeleri, ayda ortalama dört toplantı yapıyor. İl Genel Meclis başkanı ise bu hak edişin dört katını alıyor. Özellikle AK Partili üyelerin ağırlıkta bulunduğu çok sayıda komisyon üyeliklerinden de il genel meclis üyelerine yüksek miktarlarda ödemeler yapıldığı ifade ediliyor.

2018 Yılında yaklaşık 1 Milyon TL ödeme yapılan Karabük İl Genel Meclis üyelerine kişi başı yıllık 75 Bin TL civarında para ödendiği belirtiliyor. Bu ödemelerin komisyon üyelikleri marifeti ile arttırıldığı ifade edilirken, gereksiz çok sayıda komisyonların kurulduğu ve bu komisyonlara özellikle AK Partili meclis üyelerinin alındığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi