AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANLIĞI DÜĞÜMÜ BU HAFTA SONU AFYON'DA BAŞLAYAN 26. İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR

AK Parti Karabük İl Başkanlığından ekibi ile birlikte istifa eden Timurçin Saylar'ın yerine yaklaşık 4 haftadır atama yapılması bekleniyor.

20'nin üzerinde İl Başkan adayının isminin geçtiği bir aylık süreçte, Karabük kamuoyunda ve siyasi kulislerde çok sayıda ismin ortaya atılmasına rağmen, henüz kimin İl Başkanı olacağına dair en küçük bir gelişme yaşanmadı.

İstifanın ardından Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Hacı Turan ile Ali Temur'un Karabük'e gelerek adaylar ve bazı STK başkanları ile görüşmesinden sonra 3 hafta geçmesine rağmen atama sürecinde hiç bir gelişme yaşanmadı. Adayların tamamı veya bir kısmının Genel Merkeze çağrılmasının beklenmesine rağmen, kimse de bu güne kadar çağrılmadı.

Bu hafta sonu Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Afyonkarahisar'da başlayan, 26. istişare ve değerlendirme toplantısında, Karabük İl Başkanlığı ile ilgili Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal ile Erdoğan'ın bir araya gelmesi bekleniyor.

Erdoğan'ın Karabük Milletvekilleri ile başta il başkanı atamasının belirlenmesi ile ilgili bir toplantı yapması beklenirken, bu toplantıda Yenice probleminin de masaya yatırılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Karabük Milletvekilleri ile görüştükten sonra önümüzdeki hafta içi Karabük İl Başkanlığının belirlenmesi bekleniyor.
Editör: Haber Merkezi