AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar , yerli otomobil fabrikası konusunda Karabük’ün iki sıfır önde olduğunu, bunun büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

İl Başkanı Saylar, 1 Kasım seçimleri kapsamında seçim beyannamesinde söz verdikleri yatırımlar noktasında son gelinen çalışmalar hakkında basını bilgilendirdi.

“Otomobil fabrikası Karabük için büyük avantaj”

Saylar, Karabük’ün cazibe merkezi haline geleceğini söyleyerek, “Şimdiye kadar verilen tüm sözleri bir bir yerine getirdik. Karabük’te halen devam eden 102 yatırım var ve bunun yanı sıra proje aşamasında olan 4 yatırımın ise ihale aşamasında. Eskipazar Metal Ürünleri İhtisas Sanayi bölgesi ile ilgili her şey bitti. Kamulaştırma çalışmaları başladı. İsmetpaşa Organize Sanayi bölgesinde şu anda 1 milyon metrekarelik alanı otomobil sanayi için hibe dahi verebilecek durumdayız. Mevcut alanda 400 envalık enerji var. Türkiye’de böyle bir enerjiye sahip olan başka bir organize sanayi yok.

Buda otomobil fabrikasının buraya kurulması için yeterli, yani bu bizi bir sıfır öne geçiriyor. Bunla ilgili oarak siyasi oalrak, Karabük olarak, TSO olarak çalışacağız ve bunu başaracağız. Otomboil fabrikasının Karabük’e getirisi büyük olacak. Bu alan tam bir yol kavşağı. İsmetpaşa’da yapılacak olan bir otomobil fabrikası için eleman sıkıntısı dahi olmayacak. Karabük Üniversitesinde bu anlamda 18 bin tane mühendislik elemanı var. Aynı zamanda KARDEMİR bizim için önemli, çünkü otomobil fabrikası için kaliteli çelik üretmeye hazır. Bu da bizi iki sıfır öne geçiriyor, daha avantajlı durumdayız” dedi.

“Türkiye’nin en çok baraj ve göleti Karabük’te olacak”

Karabük ve çevresinde yapılan barajlar hakkında da bilgi aktaran Saylar, “Aktaş Barajı çalışmalar sürüyor. Bir kısmı Kastamonu il sanırı içinde yer alan Andıraz barajının Karabük sınırları içine alındı. Bu barajın Ovacık ilçesinde yapılan Hatipoğlu barajından 20 kat daha büyük kapasiteye sahip. İleride endüstriyel alanda bu barajların büyük rol oynayacak ve barajların bitimi ile birlikte bölgede sulanmayan arazi kalmayacak. Baraj ve göletlerle birlikte sayfiye alanlar artacak ve bunun turizme de büyük katkı vereceğini düşüyoruz. Aldeğirmeni barajı ihale edilip çalışmalar başladı. Devasa bir baraj ve firma 2018 yılının sonunda bitirmeyi hedefliyor. 23,5 milyon metreküp su toplayacak bir baraj. Safranbolu’ya ayrıca 150 milyon TL’lik sulama projesinin de ihalesi yapıldı. DSİ’nin Türkiye’de en çok baraj ve göletleri Karabük’te olacak.” ifadelerinde bulundu.

“Çevre yolu start alıyor”

Karabük - Bartın karayolunun planlaması kapsamında etüt planlaması yapılarak projesinin ihaleye çıkacağını da belirten Saylar, “ Bunun yanında çevre yolumuz ise, Zonguldak’dan gelen sürücüler arıtmanın oradan yukarıya çıkarak, emeklilerin TOKİ’sinin önünde Kemaloyman mevkiine inecek. Buradan da araçlar viyadükle karşıya geçip 4 tünelle kılavuzlara bağlanacak ve buradan Kastamonu ve Bartın istikametine devam edecek. Kastamonu - Karabük arasında duble yolun ise yüzde 90’ı bitti. Sadece Araç kısmında bir yer var kaldı oda devam ediyor” diye konuştu.

“Yenişehir bölgesi sil baştan”

Karabük’ün kuruluşu ile birlikte inşa edilen Yenişehir Bölgesinde ise yeni bir yapılanma yapılacağını anlatan İl Başkanı Timurçin Saylar, “Yenişehir bölgesi yaklaşık 50 yılı aşkındır aynı. Burada artık yeni bir yapılanma şart. Özellikle okullar bölgesi için yeni bir planlama yapılıyor. Diğer yandan burada KARDEMİR tarafından yapılan İmam Hatip lisesi inşaatı hızla ilerliyor. Üçüncü katı çıktı. Safranbolu’da yapılan 32 derslikli İmam Hatip lisesi bitti. Ovacık ilçesine çok programlı bir lise yapılıyor. Sosyal bilimler Lisesi için yer bakılıyor. Okul derslik sayısında Türkiye kriterlerinin çok üstündeyiz.

Tüm binalarımız yeniden yapıldı. Yine kurum binalarımızda bir bir bitiyor. Milli Eğitim ve Sosyal Güvenlik kurumları yeni binalarına taşındı. İşkur İl binası yüzde 50 seviyesine geldi. Kadastro binası için projede değişiklik olduğu için gecikti. İhalesi yapılacak kısa sürede başlayacak. Ağız ve Diş Sağlığı merkezi inşaatı yüzde 70 oranında bitti. Beşbinevlerde yapılan Sağlık Kompleksi bitmek üzere, yakında teslim alacağız. Yine Eskipazar Devlet hastanesi bitti, Yenice Devlet hastanemiz hizmete açıldı. Karabük ve Safranbolu ilçesinin PTT binaları inşaatları devam ediyor. TOKİ inşaatlarımız bitti. Yakında hak sahiplerine teslim edilecek” dedi.

“Filyos limanı için en büyük çabayı Karabük verdi”

Filyos liman projesine de değinen ve bu projenin Karabük için büyük önem arz ettiğini belirten Saylar, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Filyos liman projesi Karabük ve bölge için büyük önem arz ediyor. Bu liman için de en büyük çabayı Karabüklü siyasiler ve Ticaret Odası verdi. Çünkü burası bizim için önemli. Karabük’ün dünyaya açılan kapısı olacak. Ayrıca Karabük Organize Sanayi bölgesinde yeni fabrikalar kuruluyor ve bu fabrikaların kurulmasıyla birlikte en az bin kişeye daha istihdam kapısı açılacak.”

Editör: Haber Merkezi