İKİ KATLI KERPİÇ BİNANIN ALT KATININ BİR BÖLÜMÜ ÇÖKTÜ

BİNADA GÖÇÜK

Karabük’te 2 katlı kerpiç binanın ilk katının bir bölümünde çökme meydana geldi. 6 kişilik iki ailenin kaldığı bina çökme tehlikesine karşı tahliye edildi.

Karabük’ün Fevzi Çakmak Mahallesi Cami Çıkmaz sokakta Ercan ve Eray Karayel kardeşlerin kaldığı iki katlı kerpiç binan ilk katının bir bölümünde çökme medyana geldi. Binadan çatırtı seslerin geldiğini gören Ercan Karayel duvarın çatlamaya başladığını fark edince eşi ve çocukları ile üst katında yaşayan kardeşi Eray’ı uyararak binadan çıkarttı.

Bina sakinlerinin evden çıkması üzerine ilk katında bir odasının bulunduğu alan biranda çöktü.
Durumun Polis ekiplerine bildirilmesi üzerine çevrede güvenlik önlemi alınırken, olay yerine gelen AFAD İl Müdürü Gazanfer Erbay ve AFAD ekipleri inceleme yaptı.

Yapılan inceleme sonrası binanın yıkılma tehlikesi olduğundan mühürledi. Ercan Karayel evde maç izlediğini ve eşinin çatırdı duyduğunu söylemesi üzerine, duvarda çökmeler meydana gelince kendi ailesini ve üst katında yaşayan kardeşinin ailesini dışarıya çıkarttığını belirtti.

Öte yandan yıkılma tehlikesi olan kerpiç binan yanında bulunan diğer binaya zarar verme ihtimaline karşı ekipler tedbir amaçlı boşlatarak önlem aldı.
Editör: Haber Merkezi