KARDEMİR A.Ş'ye Bağımsız Yönetim Kurulu olarak hükümetin SPK aracılığı ile atadığı AK Parti eski milletvekilleri, KARDEMİR'e Genel Müdür olarak getirdikleri Hüseyin Soykan'ın "Nedir memleketin bu damatlardan çektiği" şeklinde eleştirisinden sonra, şimdi de işletmeye Genel Müdür Yardımcısı ve Kısım Müdürü olarak getirdikleri bazı isimlerin, Erdoğan'a muhalif oldukları iddia ediliyor.

KARDEMİR'de yaşanan yönetici değişikliklerinde yeni gelen Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcıları ve Kısım Müdürlerinin bir çoğunun Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu hayranı oldukları fabrika içinde konuşuluyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti içinden çıkıp ta başka siyasi partiler kurma yolunda olanlara hitaben "İhanet içinde olanlar, bedelini öderler." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çıkışının ardından, KARDEMİR Yönetim Kurulunda, AK Parti eski milletvekillerinden oluşan, Ömer Faruk Öz, Bülent Gedikli, Osman Kahveci ve Mehmet Erdoğan'dan oluşan dört bağımsızın işletmeye yönetici olarak getirdiği kişilere gözler çevrildi.

Özellikle KARDEMİR A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Öz'ün girişimleri ile işletmeye getirilen yöneticilerinin bir çoğunun Recep Tayyip Erdoğan'a muhalif oldukları ve şimdi parti kurma çalışmaları içinde olan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu'na destek verdikleri iddia ediliyor.

İddiaların yayılmasıyla birlikte bağımsızların bu tasarrufları, Erdoğan'ın büyüteci altına giriyor.
Editör: Haber Merkezi