Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner’in son yıllardaki ticari faaliyetlerinde ciddi icralık durumlara düştüğü iddiaları, Safranbolu esnafları arasında konuşuluyor.

Safranbolu Esnaf Odasının neredeyse çeyrek asra yakın başkanlığını yürüten Muammer Dumaner’in yaptığı ticari faaliyetlerden kaynaklanan birçok icralık dosyası olduğuna yönelik iddialar, odaya bağlı Safranbolu esnafını bir hayli rahatsız ediyor.

Esnafları temsilen kurulan odanın 20 yılı aşkındır başında bulunan Dumaner’in, son 5-6 yıldır ticari faaliyetlerinde ekonomik sıkıntılarla sonuçlandırdığı ve şahsına ait bir çok icra dosyası bulunduğuna yönelik iddialardan oda üyeleri rahatsızlıklarını dile getiriyorlar.

Safranbolu Esnaf Odasına bağlı olan esnaf üyeler “20 Yıldır odanın başında bir şekilde duruyor. Kendi yürüttüğü ticaretlerinde icralık durumlara düştüğü yönündeki söylemler bizi artık rahatsız ediyor. Kendi ticaretinde başarılı olamayan ve icra dosyaları bulunan bir ismin bizi temsil etmesi bir yana, kendine faydası olmayan kişinin bize nasıl bir faydası olacağını düşünüyoruz” şeklinde görüş beyan ediyorlar.

Üyelerini temsil yetkisini kaybeden, icra dosyaları ile boğuşan Esnaf Odası Başkanı Dumaner’in bu iddialar karşısında önümüzdeki günlerde alacağı karar üyeler tarafından merakla bekleniyor.