Safranbolu Belediyesine bağlı Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) 1 Ekim Dünya Yaşlılar Haftası nedeniyle Karabük Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Yücel Huzurevi sakinlerini ağırladı.

SAKEM yüzlerce kurs eğitiminin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Huzurevi ziyaretlerini de dönem boyunca ihmal etmiyor. Yaşlılar haftası nedeniyle huzurevi sakinleri Aslanlar SAKEM’de ağırlanarak hoşça vakit geçirmeleri sağlandı. Eğitim dönemi boyunca SAKEM’de görev yapan eğitmenler ayın belli günlerinde Huzurevine giderek el sanatları alanında yaşlılara eğitim vererek hem eğlenmelerini hem de yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor.

Huzurevi'nde yaşayan büyüklerin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerinin çok önemli olduğunu ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer "Büyüklerimiz, başımızın tacı, onların en iyi şekilde yaşamalarını sürdürmelerini sağlamak ve sosyal etkinliklere onları da dahil etmek görevimizdir" diye konuştu.

Programda yaşlılara aşure ikramında bulunan SAKEM hayatın her alanında eğitimden etkinliklere, sosyal sorumluluk projelerinden konferanslara kadar uzman eğitmenler tarafında yaşam boyu öğrenme konusunda eğitim vermeyi sürdürüyor.

Editör: Haber Merkezi