Karabük Belediyesi eski başkanlarından Dr. Hikmet Şeyhoğlu'nun eşi, iş ve cemiyet hayatının tanınan simalarından eczacı Hikmet Derman Şeyhoğlu, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün yaşamını yitirdi.

95 yaşında vefat eden hayırsever iş kadını Hikmet Şeyhoğlu, 15.01.2018 Pazartesi (Yarın) Karabük Merkez Ulu Camii'nde İkindi Namazı'na müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Karabük Net Haber olarak Hikmet Derman Şeyhoğlu'na yüce Allah'tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dileriz.

Hikmet Derman Şeyhoğlu Kimdir?

Safranbolu'nun ilk eczacısı olan Mehmet Hidayet Derman'ın kızı olan Hikmet Derman Şeyhoğlu, 1922 yılında Safranbolu'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini İstanbul Kandilli Kız Lisesi'nde tamamlayan Hikmet Şeyhoğlu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Eczacılık Okulu'ndan 1945 yılında mezun olmuştur. 1952 yılında Karabük'te Karabük Eczanesi'ni açan Hikmet Derman, 1959 yılında belediye eski başkanlarından Dr. Ali Necmettin Şeyhoğlu ile evlenmiştir. Türkiye Yardım Sevenler Derneği Karabük Şubesini 1951 yılında kuran Hikmet Şeyhoğlu, 51 yıl boyunca dernek başkanlığı yapmış ve Karabük ve civar ilçelerdeki pek çok gence yüksek tahsil bursu verilmesi noktasında aracı olmuştur. Dünya Gazetesi'nin 2000 yılında düzenlediği "Türkiye'de Zirvedeki 99 Başarılı İş Kadını" arasında bulunan Şeyhoğlu, 2002 yılında Karabük valilerinden Nafiz Kayalı tarafından yaptığı hizmetlerden dolayı şilt ile ödüllendirilmiştir.