AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN:

“DEVLETİMİZ BUNLARA ‘ÇOK İYİ YAPTINIZ MI?’ DEMELİYDİ”

 “HUKUK, BU AÇIKLAMA 'YAKIN TEHLİKEDİR' DER”

“GÖZALTINA ALINDILAR BUNUN HESABI SORULUYOR DİYE HİÇ KİMSE ŞİKÂYETÇİ OLMASIN

ŞAHİN, AKADEMİSYENLERİN CHP’Yİ DESTEKLEMESİYLE İLGİLİ ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“TERÖRİSTLERE DİYARBAKIR’A GİDİP 'ARKADAŞLAR' DİYE HİTAP EDEN BİR GENEL BAŞKANIN PARTİSİNDEN BAŞKA BİR ŞEY BEKLEMEYİZ”

hiç kimse şikayetçi olmasın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, operasyonların durdurulmasını isteyen bildiriye imza atan akademisyenlerin gözaltına alınmasıyla ilgili şöyle konuştu:

“Bu açıklama yakın tehlikedir. Bu öğretim üyeleri çok yanlış yapmışlardır. Terör ve teröristlere açıkça sahip çıkmışlardır. Şimdi gözaltına alındılar bunun hesabı soruluyor diye hiç kimse şikayetçi olmasın.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük 1. Bölge şehir içi taşımacılığı yapan minibüslerin yenilenerek en yeni model 45 minibüsün hizmete alım törenine katıldı.

Karabük Kent meydanında yapılan törene Şahin’in yanı sıra Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Karabacak ve protokol üyeleri ile minibüsçü esnafı katıldı.

Törenin ardından gazetecilerin gözaltına alınan akademisyenlerle ilgili soruları cevaplayan Mehmet Ali Şahin, Türkiye sadece bir tek terör örgütü ile değil en az 3 terör örgütü ile yoğun mücadele içinde olduğunu söyledi.




“DEVLETİMİZ ‘ÇOK İYİ YAPTINIZ MI?’ DEMELİYDİ”

Terör örgütlerinin maalesef Türkiye ile sorunu olan bazı ülkelerin taşeronluğunu yaptığını anlatan Şahin, şöyle konuştu: “Türkiye’yi bu terör örgütleri kanalı ile Suriye ve Irak’a benzetmeye çalışıyorlar. Kamuoyu takip ediyor, Cizre’de, Sur’da, başka ilçelerde terör örgütü çukurlar kazmak suretiyle haklarını savunduklarını iddia ettikleri Kürt vatandaşlarımıza en büyük işkenceyi yapıyor.

Güvenlik güçlerimiz Karabük’te yaşayan vatandaşlarımız hangi güvenlik şemsiyesi altında huzurla yaşıyorsa, Diyarbakır ve Cizre’deki vatandaşlarımızda yaşasın diye bu terör örgütleri ile mücadele ediyor. Çocuklarımıza eğitim yoluyla bilgi aşılayan bir takım öğretim üyelerinin milletimiz adına devletimizin yaptığı terörle mücadelede devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanında değil, terör örgütlerinin yanında olduklarını ifade eden açıklama yapmaları karşısında devletimiz ne yapmalıydı; ‘Çok iyi yaptınız mı?’ demeliydi bunlara. Terör örgütlerine sahip çıkıyorsunuz onlara bir tek laf etmiyorsunuz, ama terörle mücadeleden şehit olan gerekirse yaralanan güvenlik güçlerimizi adeta terörist ilan ediyorsunuz.”

“BU AÇIKLAMA YAKIN BİR TEHLİKEDİR"

mehmet ali şahin programŞahin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve bu sözleşmeye dayalı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre, fikir ve düşünce açıklaması cezalandırılamaz örneğini vererek şunları söyledi:

"Fikir ve düşünce açıklama karşı taraf üzerinde şok etkisi yapsa bile, fikir ve düşünce açıklama bağlamında kalır der' mahkeme kararı. Ancak burada terör örgütlerine açıkça destek var. Şimdi bu destek açıklamasından sonra, terör örgütlerinin dün gece Çınar’da karakolu ve emniyet birimlerinin kalmış olduğu lojmanları bombalaması masum insanların ve çocukların ölmesi ile bir irtibat kurulamaz mı?

Buna yakın tehlike der hukuk. Çınar karakoluna yapılmış olan terör saldırısı ile teröristlere destek çıkan bu bildiri arasında bir illiyet bağlantısı bulunmaz mı? Ben hukukçuyum, bu açıklama yakın bir tehlikedir. Bu tehlike Çınar’da karakola saldırıya dönüşmüştür. Dolayısıyla hiç kimse bu bildiriye imza atanlara destek oluyorum, düşünce ve fikir açıklaması bağlamında değerlendirme diyerek bu konuyu lütfen amacından saptırmasın. Bu öğretim üyeleri çok yanlış yapmışlardır. Terör ve teröristlere açıkça sahip çıkmışlardır.

Onlardan beklediğimiz devletin yanında ve güvenlik güçlerinin yanında olmalı ve destek vermelidir. Türkiye’yi bu terör belasından kurtulma konusunda ellerinden gelen çabayı göstermelidir. Tam bunun aksini yapmışlardır. Şimdi gözaltına alındılar bunun hesabı soruluyor diye hiç kimse şikayetçi olmasın.”

Şahin, CHP Parti Meclisinin gözaltına alınan akademisyenlere sahip çıkması yönünde bir soruya şöyle yanıt verdi: “Teröristlere Diyarbakır’a gidip arkadaşlar diye hitap eden bir genel başkanın partisinden başka bir şey beklemeyiz.”
Editör: Haber Merkezi