Karabüklü iş adamı İbrahim Öztürk, Eskipazar’ın Kemikli Sarıçamlık mevkinde Orman Genel Müdürlüğünden alarak, işlettiği mesire ve piknik alanına Karabük Özel İl İdare tarafından satılan çöp konteynerlerin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen konteynerlerin olduğunu iddia etmiş ve bu yönde de İhlas Haber Ajansı (İHA) bir haber yapmıştı.

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından hibe edilmiştir” yazısı bulunan çöp konteynerlerinin, Karabük Özel İdaresi tarafından kendilerine 2 Bin 550 TL para karşılığı satıldığını iddia eden İbrahim Öztürk’ün bu beyanının doğru olmadığı ortaya çıktı.

Karabük Valisi Fuat Gürel’in de gazetecilere yaptığı açıklamada, konteynerler için söz konusu iş adamının herhangi bir para yatırmadığı ortaya çıktı.

Öztürk “Özel İdareden 3 çöp konteyneri için toplam 2 bin 550 TL ödeme yaptık. Konteynerleri mesire alanına konulmasının ardından üzerinde ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilmiştir’ yazısını görünce şaşkınlık yaşadık.” Şeklinde İHA’ya açıklama yapmıştı.

Karabük Valisi Fuat Gürel, gazetecilere yaptığı açıklamada kesinlikle çöp konteynerleri için söz konusu iş adamının 2 Bin 550 TL para ödemediğini net bir şekilde ifade etti.

Ayrıca Mahalli İdareler yönetmeliğine göre İl Özel idarelerinin bu tür ticari alanlardan çöp toplama ve çöp konteyner taleplerinin ücretli yapıldığı da edinilen bilgiler arasında yer alıyor.