Yenice'de Şeker Kanyonu üzerine yapılması planlanan HES’e karşı Karabük’ün yanı sıra Zonguldak ve Bartın’dan gelen çevre platformu üyeleri eylem yaptı.

Karabük’ün yanı sıra Zonguldak ve Bartın’dan gelen çevre platformu üyeleri Yenice Çevre Platformu tarafından düzenlenen eyleme destek verdi. Yoğun yağmura rağmen ilçe merkezinde toplanan kalabalık daha sonra Şeker Kanyonuna geçerek burada insan zinciri oluşturdu.

İktidar ve muhalefet partilerinin yanı sıra STK’ların da destek verdiği eyleme, AK Parti’li Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Karabük CHP İl Başkanı Abdullah Çakır, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, çevre dernekleri başkanları da katıldı.

İlçe merkezinde yer alan Atatürk anıtında bir araya gelen platforma destek veren Zonguldak Çevre Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Yenice Şeker Kanyonunun yalnızca Karabüklülerin, Zonguldaklıların ve Türkiye’nin değil tüm dünya insanlarının ortak mirası olduğunu söyleyerek, bu ortak mirasa sahip çıkmanın insanlık görevi olduğunu belirtti.
MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan ise, ne yaptıklarının farkında olduklarını ve kararlılıkların herkes tarafından bilinmesi gerektiğini kaydederek, “Yenice'nin suları soğuktur. O HES’lerde ne olacağına dair kimsenin de hesaplayamayacağını mutlaka bilmesi gerekir. Bunu bir tehdit olarak algılamasın kimse. Biz buraya ve doğamıza sahip çıkmak zorundayız” dedi.

Platforma destek deren Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış ise, ormanlar ve doğa koruma açısından çok önemli olan Yenice ve Şeker Kanyonunda yapılmak istenen HES’in sadece bu yöreye ve Türkiye’ye değil bütün dünyaya kötü iş yapmaya mal olacağını kaydederek, “Bundan vazgeçilmeli. Bu karar geri alınabilir. İl genel meclisinin bir kararıdır ve onlar halkın sesini dinleyerek bu kararlarından vazgeçeceklerdir. Yapılan iş çok yanlış ve bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi