Karabük'te Her Sokak Çocuklar İçin Bir Park Oluyor

Gelişen teknoloji ve bilgisayar oyunları nedeniyle evlerine kapanan çocukları ait oldukları parklara çekmeyi amaçlayan Karabük Belediyesi, yeni çocuk parklarının yapımının yanı sıra çocuk parklarında bakım, onarım ve tadilat çalışmalarının yanında oyun ekipmanlarının da modernizasyonunu gerçekleştiriyor.

Karabük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda mahallede yer alan çocuk oyun ve dinlenme parklarındaki oyun gruplarını, bank ve masalar ile spor aletlerini revize ederek, yıprananları da yenileri ile değiştiriyor.

Çocukların, bilgisayar ve internet gibi teknolojik araçların bağımlısı haline gelerek sosyalleşmekten uzak bireylere dönüştüğüne dikkat çeken Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Teknolojinin gelişmesiyle de çocuklar bilgisayar, internet ve akıllı telefonların esiri olarak sokakta oynamaktan koptular.

Bisiklete binen, parklarda oynayan çocuk görüntüleri artık yok denecek kadar az" diye konuştu. Mahalle kültürünün yaşatılmasına önem veren bir yerel yönetim anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Başkan Vergili; "Mahalle kültürünün Karabük'te yaşatılmasının en önemli kısmını sokaklarda oynayan mutlu çocuklardır.

Ekrana bakarak saatler geçiren, asosyal bir nesil olarak yetişmesini önlemek adına çocuk parklarımıza önem veriyor, bakımını yapıyor, yenilerini oluşturuyor ve çocuklarımızın keyifli zaman geçirmelerine olanak tanıyoruz” ifadelerinde bulundu.

Karabük Belediyesi olarak mahalle sakinlerimizin parklarımıza sahip çıkmalarını, park ve bahçelere zarar veren kişileri de emniyet güçlerine bildirmelerini rica ederiz. 

Editör: Haber Merkezi