TESETTÜRLÜ HEMŞİRE POLEMİĞİ YARGIYA TAŞINDI



Safranbolu Devlet Hastanesinde çalışan bir personel ile ilgili sosyal medya üzerinden yapılan paylaşım ve paylaşımın altına yapılan yorumlar, Karabük Kamu Hastaneleri Birliğini ve Sağlık İl Müdürlüğünü harekete geçirdi. Paylaşımı yapan şahıs hakkında her iki kurum Karabük Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Safranbolu Devlet Hastanesi Acil Servisine gelen bir kişi, kendisine tesettürlü hemşirenin iğne yapmadığını iddia ederek kişisel Facebook hesabı üzerinden sözde yaşadığı olayı anlatan bir paylaşımda bulundu. Kişinin dini, siyasi ve kişi hürriyetine saldırı içeren paylaşımın altı ise paylaşımla paralel düşüncede hakaret ve küfür içeren yorumlarla doldu.

Hastane çalışanlarınca hasta ayrımı yapmanın mümkün olmadığı, bu paylaşımda bulunan kişinin tamamen gerçek dışı bir yaklaşımla suçlamalarda bulunduğu belirtilirken paylaşım sonrası Karabük Kamu Hastaneleri Birliği ve Karabük İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Kamu Hastaneleri Genel Merkezinden üç avukat ile Sağlık İl Müdürlüğünün iki avukatı dün Karabük Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundular.

Karabük Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Kara ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı’nın konuyu yakından takip ettikleri belirtiliyor.