Karabük'ün Safranbolu ilçesi doğumlu ve lise eğitimine kadar Safranbolu'da yaşayan İstanbul, Zeytinburnu Kaymakamlığı görevini yapan Mehmet Makas Erzincan Valisi olarak atandı.

Dün akşam saatlerinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Valiler kararnamesi ile Erzincan Valiliğine atanan Mehmet Makas hemşehrilerini gururlandırdı.

Karabük'ün tanınmış avukatlarından olan Hüseyin Makas'ın kardeşi Mehmet Makas'ın Zeytinburnu kaymakamlığından Erzincan Valiliğine atanması, Karabüklüleri sevindirdi.

MEHMET MAKAS KİM?
1975 Karabük ili Safranbolu ilçesi doğumlu. İlk, orta ve lise tahsilini Safranbolu'da tamamladı. Yüksek öğrenimini 1993-1997 yılları arasında Selçuk Üniversitesi İ.İ.B.F. Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünde Yüksek Lisansını yaptı.

2000 yılında Kastamonu'da Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Sırasıyla Afyon-Hocalar, Sinop-Saraydüzü Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Son olarak 2018'de Zeytinburnu Kaymakamı olarak atanmıştı. Evli ve bir çocuk babasıdır.

 
Editör: Haber Merkezi