Dün MARZİNC'in kapasite arttırma talebi ile alakalı almak istediği ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) raporu için Bakanlık yönetmeliği gereği, halkı bilgilendirme toplantısında 100 -150 kişilik bir gurup protesto eylemleri yapmış ve toplantı bu nedenle iptal olmuştu.

Protesto eylemleri yapanlar arasında siyasi parti temsilcileri ve seçilmişler ön planda yer alırken, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ise en ateşli protestocular içinde bulunuyordu.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır'ın MARZİNC protestocularının en ateşlisi gibi görünmesine rağmen, kendi yönetiminde bulunanlar "İl Başkanı ikili oynuyor. 31 Mart Yerel seçimlerinde MARZİNC'den 35 Bin TL seçim yardım parasını İl yönetimine karar aldırarak kabul etti." iddialarında bulunuyorlar.

Bu iddialar karşısında CHP içinde il başkanı Çakır'a karşı "Utanmadı mı o eyleme gitmeye? Hem MARZİNC'den seçim yardım parası al, hem de karşılarına protestocu olarak çık ve yalandan bağır." şeklinde ağır eleştiriler başladı.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır'ın konuyla ilgili bir açıklama yaparak, başta CHP'liler olmak üzere kamuoyunu aydınlatması bekleniliyor.