SAĞLIK-SEN ÜYELERİNDEN YOĞUN ÇALIŞMA SAATLERİ VE YÖNETİMİN PERSONELE YÖNELİK TUTUMUNA PROTESTO

protttt

Safranbolu'da Sağlık-Sen üyeleri, Devlet Hastanesi’nde çalışma saatlerinin fazlalığı ve yönetimin çalışanlara yönelik tutumlarını acil servis önünde çadır kurup, çalışanlara enerji içeceği dağıtarak protesto etti.

Sağlık-Sen Karabük Şubesi Yönetimi ve bazı üyeler, Safranbolu Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanarak, hastane yönetimine tepki gösterdi. Artan hasta sayısı ile birlikte sağlık çalışanlarının mesai sürelerinin de uzadığını belirten sendika üyeleri, acil servis önüne çadır kurup, çalışanlara enerji içeceği dağıttı. Sendika adına basın açıklaması yapan Ümit Topçuoğlu, çalışma sürelerinin fazlalığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Her şeye rağmen çalışanlarımız hizmeti tek bir gün dahi aksatmadan kalite ve standartları en üst seviyede tutmaya çalışmaktadırlar. Özveriyle çalışan personele rağmen hastane yönetimi sorunlara çözüm üretmek yerine, yaptıkları iş ve söylemlerle çalışan memnuniyetini düşürmektedirler. Son zamanlarda hastane idaresi tarafından çalışanlara karşı yanlış tutum ve davranışlardan bir tanesi acil serviste yaşanmıştır.

Nöbetin yoğun geçtiğini teslim defterine yazan sağlık personelinin beyanında kasıt arayan idare, çalışanlardan savunma istemiştir. Bir diğer olay ise hasta nakil ambulans ekibi dinlenme odasının boşaltılarak hekim dinlenme odası yapılmasıdır. Ayrımcılık yapılan bu tür olaylar çalışma barışını bozmaktadır. İdareciler hükmeden değil hizmet eden olmalıdır.”

Editör: Haber Merkezi