Çin’de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınını ülkemizde kontrol altında tutmak için İl Hıfzıssıhha Kurulunca kararlar alınmaya devam ediliyor.

Evde karantina kurallarına uymayan vatandaşlar olduğuna dair geri bildirimler alındığını belirten Karabük Valiliği, bu kapsamdaki vatandaşlara yönelik uygulamalar getirdi.

HASTA TAKİPLERİ BİLEKLİKLER İLE SAĞLANACAK


Tedavi ve takip süreci evlerinde devam eden Covid-19 pozitif hastalar ve temaslılarının ekiplerce verilen tek kullanımlık hasta bilekliği ile takiplerinin sağlanılacağı ifade edilen kararda;

1- Tedavi ve takip süreci evlerinde devam eden Covid-19 pozitif hastalarımız ve temaslılarına İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri ya da Valiliğimiz denetim ekipleri tarafından tek kullanımlık hasta bilekliği takılmasına ve izolasyon süreci bitene kadar bu hasta bilekliklerini çıkarmamalarına,

2- Yapılan denetimlerde bilekliğini çıkarmış olan vatandaşlarımıza izolasyon kurallarını ihlal ettikleri için Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince 3.150 TL para cezasının Mülki Amir onayıyla uygulanmasına,

3- Bilekliği yanlışlıkla kopan ya da yırtılan vatandaşlarımızın cezai müeyyide ile karşılaşmamak adına durumu derhal filyasyon ya da denetim ekiplerine bildirmesine karar verilmiştir.” denildi.

Öte yandan Karabük Valiliği, evleri ya da izole oldukları ortamın dışında hasta bilekliği ile sosyal hayata karışan ve halk sağlığını tehdit eden vatandaşların 0370 424 70 70 numaralı telefona ihbar edilmesini söyledi.

DÜĞÜNLERDE KAMU DENETMENLERİ BULUNACAK


Düğünlerde oluşan kalabalık ortamlarda Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla yeni kararlar alınıyor.

Karabük Valiliği bu kapsamda düğünlerde ‘Gözlemci Kamu Görevlileri’nin bulunacağını açıkladı.

Denetlemenin düğün boyunca süreceği belirtilen açıklamada tedbirlere uymayan işletme, düğün sahibi ve misafirlere idari para cezası uygulanacağı söylendi.
Editör: Haber Merkezi