Safranbolu Belediyesi yarın, eski çarşıda bulunan 62 tarihi eser değerinde dükkanın ihalesini yapacak. Fakat "Bu ihale neden davetiye usulü ile yapılıyor" sorusu şimdiden Safranbolu'da ve Karabük'te sorulmaya başlandı.

UNESCO Tarafından Dünya Miras Listesine alınan Safranbolu'nun çiçeği burnunda Belediye Başkanı Elif Köse, seçimlerde halka verdiği vaatlerin tersini uygulamaya ısrarla devam ediyor.

Yarın Safranbolu Belediyesinde yapılacak olan ve 1 Milyon TL civarında bir muhammen bedelli restorasyon ihalesinin davet usulü yapılmasına hiç kimse bir anlam veremiyor.

"BAKKA destekli yapılacak olan tarihi iş yerlerinin restorasyon ihalesine kimler davet edildi?"

"Neden şartname alınarak, açık ihale usulü yapılmıyor?"

İşte bu soruları soran ilgili çevreler "Elif Köse seçimlerde özellikle belediye ihalelerinin son derece şeffaf yapılacağına söz vermişti. Ama sadece davetiye gönderilen firmaların girebileceği böyle bir ihale tarzı neden uygulanıyor? Şartname belirlenir, şartnamedeki maddelere uyan firmalar ihaleye katılabilir. Fakat sanki adrese teslim gibi böyle bir davet usulü ihale yapılmadan şaibeleri beraberinde getiriyor?" şeklinde görüş beyan ediyorlar.

Öte yandan davet usulü yarın yapılacak olan ihalenin şimdiden kimde kalacağı konusunda görüş beyan eden bazı ilgili çevreler "Safranbolu'da tanınmış bir inşaat mühendislik  firmasına seçimlerde verdiği maddi desteğin bedeli mi ödenecek?" gibi iddialarda bulunuyorlar.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin davet usulü ihale tarzını uygulayarak, seçimlerde verdiği sözlerde kendisi ile çakıştığı ortaya konuluyor.

Editör: Haber Merkezi