KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri ‘Huzur Hakkı’ adı altında aldıkları 30 Bin TL maaşlarına geçtiğimiz aylarda yüzde kırk zam yaparak, günlük görev harcırahları ile birlikte 50 Bin TL’ye çıkarmışlardı.

Ardından iştirakçi yan şirketleri olan KARÇEL ve KARDÖKMAK A.Ş’den de aldıkları 4 Bin TL maaşlarına yüzde yüz elli zam yaparak, 10 Bin TL’ye çıkarmışlardı.

Kamuoyuna yansıyan bu haberler ile ilgili Yönetim Kurulu Üyeleri, KARDEMİR A.Ş’den ve yan şirketlerden aldıkları maaşların artışını genel kurullarda hissedarların verdiği önergeler doğrultusunda yapıldığını, kendileri ile hiçbir alakası olmadıklarını öne sürmüşlerdi.

KARDEMİR A.Ş mali genel kurulunda yönetim kurulu maaş artışlarının 2018 ÜFE (%38.5) oranında yapılması önergesini Kamil Güleç’in Sahibi olduğu ÇAĞ-ÇELİK Şirketinin Muhasebe müdürü Mithat Muhsin Çağlar ile Yolbulanlar Şirketinin Karabük Fabrika Müdürü Alpaslan Kanca’nın verdiği ortaya çıkmıştı.

YAN ŞİRKETLERİN MAAŞ ZAM ÖNERGESİNİ OSMAN KAHVECİ VERMİŞ

KARDEMİR A.Ş’ye bağlı olan KARÇEL A.Ş ve KARDÖKMAK A.Ş’nin yine geçtiğimiz aylarda yapılan genel kurullarında buralardan aldıkları 4’er Bin TL maaşlarına %150 gibi astronomik bir artış yaparak 10 BİN TL’ye çıkarmışlardı.

KARÇEL A.Ş’de %150 gibi zam önergesini veren kişinin ise KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kahveci olduğu ortaya çıktı.

Maaşlarına zam önergelerini kendilerinin verip, yine kendilerinin oyladığı genel kurul tutanaklarında açıkça ortada.

HANİ MAAŞ ZAMLARINIZI SİZ BELİRLEMİYORDUNUZ?

KARDEMİR A.Ş. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri ıslak imzalı bir basın açıklaması yayınlayarak, huzur hakkı adı altında aldıkları maaşların artışının kendileri ile alakalı olmadığını ve genel kurullarda hissedarların önergesi ve hissedarların oylaması ile belirlendiğini söylemelerine rağmen böyle olmadığı netleşti.

Hatta Ömer Faruk Öz, yerel bir TV kanalında maaşlarının zamları ile kendilerinin hiç bir alakası olmadığını üstüne basa basa açıklamıştı.

Karabük halkına adeta yalan söyleyen yönetim kurulu üyelerinin KARDEMİR’den aldıkları maaşlara kendi şirketlerinin müdürlerinin önerge verdiği ortaya çıkarken, KARÇEL ve KARDÖKMAK şirketlerindeki maaşlarının zamlarına da önergeleri ve oylamaları kendilerinin yaptığı ortaya çıktı.

Aleyhlerinde yapılan her eleştirel basın açıklamalarına jet hızıyla cevap veren KARDEMİR A.Ş Yönetimi, geçtiğimiz günlerde işletmeye alınan Karabük dışından işçiler ile ilgili de açıklama yapmış fakat alınan Karabük dışındaki işçilerin bir kısmının listesi yayınlanınca sessiz kalmayı tercih etmişlerdi.

Aylık 70 Bin TL’yi bulan astronomik maaşlarına %40 gibi ve %150 gibi ülkemiz şartlarında kabul edilemeyecek oranlarda yapılan zamları da şimdi direk ve dolaylı olarak kendileri tarafından yapıldığına da sessiz kalacaklar mı?

KARDEMİR A.Ş. Yönetiminin bir kere daha kamuoyunu yanılttıkları ortaya çıkarken, Karabüklü olan ve Karabüklülerin kendisine iki dönem milletvekilliği bahşeden Osman Kahveci’nin bu işlere kendisini alet etmesi ise vatandaşın sert tepkisine neden oluyor.

                                                      
Editör: Haber Merkezi