Karabük Valisi Kemal Çeber başkanlığında iki haftada bir yapılan "haftaya başlangıç" toplantıları hız kesmeden devam ediyor.

Karabük Öğretmenevinde yapılan toplantıya Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Vali Yardımcıları Osman Yenidoğan ve Abdulhalim Can, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Şener Şen, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantının ilk sunumunu gerçekleştiren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Kadir Öztürk, kurumunun amaç, vizyon ve misyonu, yurt başvuruları, yurt ücretleri, burs/öğrenim kredisi, yurtlarda barınan öğrencilerin beslenmeleri, yurtların yatak kapasiteleri, inşaatı devam eden yurtlar, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri hakkında Vali Kemal Çeber ve katılımcılara sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, misyonlarının gençliğin ilgi, ihtiyaç ve sorunlarını tespit etmek, çözüm ortakları ile eşgüdüm ve iş birliği içinde çalışarak kişisel, sosyal ve sportif alanlarda destekleyici politikalar oluşturmak olduğunu söyleyerek, kurumlarının çalışmaları ve yatırımları hakkında bilgiler sundu.

Toplantının son sunumu ise sivil toplum kuruluşlarından TEMA Vakfı Karabük İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Murat Alan tarafından yapıldı. TEMA Vakfının çalışma alanları hakkında bilgiler veren İl Temsilcisi Alan, Karabük’te yaptıkları etkinliklerden bahsetti.

Toplantı soru-cevap ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi