HADDECİLER DERNEĞİ BAŞKANI MURAT ORHAN BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPARAK, DERNEK YÖNETİMİN DÜŞTÜĞÜNÜ AÇIKLADI

 

haddeciler-teslim-etti

Karabük Özel Sektör D.Ç. Haddeciler Derneği Başkanı Murat Orhan Bir basın açıklaması yayınlayarak, dernek yönetiminin düştüğünü açıkladı.

Orhan, zehir zemberek açıklamasında Kardemir yönetimine önemli sorular sordu.

Murat Orhan’ın yazılı açıklaması aynen şöyle;

 
KAHDER’E ÜYE HADDECİLERİMİZLE YAPILAN TOPLANTIDA, KARDEMİR A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ’NÜN TAVSİYE VE TELKİNLERİYLE GELEN İSTİFALAR SONUCU;

                                     KAHDER YÖNETİM KURULU DÜŞMÜŞTÜR.



Karabük Özel Sektör D.Ç. Haddecileri Derneği (eski) Başkanı olarak aşağıdaki açıklamamı kamuoyunun dikkatine saygıyla sunuyorum.

KARDEMİR A.Ş.’nin haksız ve hukuka aykırı uygulamaları ile ilgili olarak; Yönetim Kurulu Başkanlığım döneminde KAHDER tarafından ve ayrıca bizzat şahsım tarafından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’na şikayetlerde bulunulmuş ve şikayetlerim SPK tarafından haklı görüldüğünden bir dizi kararlar alınmıştır. Bu kararların bir kısmının içeriği geçe hafta düzenlediğim basın toplantımda kamuoyuna aktarılmış, bir kısmı ise devam eden savcılık soruşturması bulunması hasebiyle soruşturmanın gizliliğini ihlal etmemek adına açıklanmamıştır.

Köşeye sıkıştığını anlayan bir kısım Kardemir A.Ş. yönetim kurulu üyeleri, KAHDER Yönetim Kurulunda bulunan dernek üyesi Haddeci arkadaşlarımızı arayarak bu arkadaşlarımıza yönetim veya dernek üyeliğinden istifa etmeleri yönünde telkin ve tavsiyelerde bulunmuşlar ve bu telkin ve tavsiyeler meyvesini vermiş: Yönetim Kurulundan istifalar sonucunda Dernek Yönetimi bugün itibariyle düşmüştür. Dernek Üyesi tüm arkadaşlarıma, (-yalancı pehlivanlar- hariç) tek tek teşekkür ediyorum.

Yeni oluşacak yönetimden de benim gibi HAKSIZLIKLARA karışı durabilecek BASİRET bekliyorum.

Yönetim Kurulu Başkanlığım Döneminde;

  • Kardemir A.Ş.‘nin haksız uygulamaları SPK’ya şikayet edilmiş, Kardemir A.Ş. ile ilişkili şirketler hakkında SPK uzman hukukçusu tarafından Denetleme Raporu tanzim edilmiş; SPK karar organı tarafından bir takım kararlar alınmıştır. Akabinde KAHDER  ve üye Haddecilerimiz tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulmuştur. Kardemir yöneticilerinin, Haddeci arkadaşlarımıza “ yönetimden veya Dernek Üyeliğinden istifa etmeleri yönünde” temkin ve tavsiyelerde bulunarak Dernek Yönetimini görevden düşürmeleri bu noktada oldukça manidardır.

  • 10 yıldır Kardemir Yönetimi tarafından dikkate dahi alınmayan haddeci KAHDER üyeleri, nihayet (ve her nedense) bu hafta içinde lütfedilerek bu hafta toplantıya çağrılmış ve Kardemir girişinde eskortlarla karşılanarak Kardemir A.Ş. tesisleri gezdirilmiş, haddeci arkadaşlarımıza çeşitli bilgiler verilmiştir.

  • Bu toplantıya şahsımın neden çağrılmadığını kamuoyunun ve haddeci firma sahiplerinin takdirine bırakıyorum.

  • Kardemir A.Ş. Genel Müdürü Sn. Fadıl Demirel, toplantıya başlamadan önce KAHDER üyelerine hitaben; “Sizi buraya çağırmamın sebebi gazetelerde çıkan ilan değil, tedarikçi sıfatı ile ürünlerimizi pazarlamaktır.”  demiştir. Bende kendisine sormak istiyorum, bu toplantıyı daha önce neden yapmadınız? Bu konuyu ben Karabük kamuoyuna havale ediyorum ve yorumu da Karabük halkının yapmasını bekliyorum.

  • Toplantıda, Genel Müdür Sn. Fadıl Demirel tarafından “şuana kadar olan süreçte ortada bir pasta (kütük demir) olmadığı, kapasite artırımından sonra piyasaya verileceği söylenmektedir.”haddeciler-dernegi-logo


 

SN. FADIL DEMİREL ARACILIĞI İLE KARDEMİR YÖNETİM KURULU’NUN İŞİNE GELDİKLERİ YERLERİNİ AÇIKLADIKLARI SPK KARARLARININ TAMAMINI AÇIKLAMALARINI VE AŞAĞIDA BELİRTTİĞİM KONULARDA ŞAHSIMA CEVAP VERMELERİNİ BEKLEMEKTEYİM. BÖYLECE, KAMUOYU DA DOĞRU ŞEKİLDE BİLGİLENDİRİLMİŞ OLACAKTIR.

 

  1. Çelsentaş A.Ş. firmasının Kroman  A.Ş. Gebze adresine 31 ton kütük sevk edilmedi mi? (Çelsentaş firmasının SPK 4c raporuna bakınız.)

  2. Bu satış şekli ile “Kardemir A.Ş.’nin 2004 yılında 907 olan müşteri sayısının 2010 yılında 200’e düştüğü”  SPK raporunda tespit edilmedi mi? Üretimin ve kapasiten arttı ise müşteri sayının artması gerekmiyor mu?

  3. 3.    Kardemir Genel Müdürü, söz konusu toplantıda, SPK’dan gelen 14.09.2012 Tarihli yazının niçin yalnızca A), B), E) maddesi okumuştur? AYNI YAZININ F) MADDESİ NİÇİN OKUNMAMIŞTIR? 


SPK’DAN GELEN 14.09.2012 TARİHLİ YAZININ F) MADDESİNİN SN. FADIL DEMİREL TARAFINDAN OKUNMAMASI MANİDAR OLMAKLA BİRLİKTE, TAM BU NOKTADA, KAHDER OLARAK ULUSAL VE YEREL GAZETELERE VERMİŞ OLDUĞUM İLANLARDAKİ İLGİLİ KISMI AŞAĞIDA AYNEN ALINTILAYARAK KAMUOYUNUN DİKKATİNE SUNUYORUM:

  • Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’nın re’sen başlattığı soruşturma ve ayrıca Derneğimiz ile Üye Haddecilerimizin SPK’ya doğrudan başvurusu kapsamında, Kardemir A.Ş. ve ilişkili şirketler (YOLBULAN A.Ş. , ÇAĞ ÇELİK A.Ş. , ÇELSENTAŞ A.Ş.) ile ilgili olarak; SPK uzman hukukçusu tarafından 29.08.2012 tarih ve XX-4 /42-5 Sayılı Denetleme Raporu tanzim edilmiş ve SPK Karar Organının07b.09.2012 tarihli toplantısında bir takım kararlar tesis edilmiştir. (HALEN DEVAM EDEN BİR SAVCILIK SORUŞTURMASI BULUNMASI VE SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİ İLKESİ SEBEBİYLE DENETLEME RAPORU VE SPK KARARLARININ İÇERİĞİNİ AÇIKLAYAMIYORUZ.)


·         29.08.2012 tarih ve XX-4/42-5 Sayılı SPK Denetme Raporunun, ekleriyle ve ilgili bilgi belgeleriyle birlikte Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesinin akabinde; Derneğimiz ve Derneğimize üye Haddecilerimiz tarafından YOLBULAN A.Ş. , ÇAĞ ÇELİK A.Ş. , ÇELSENTAŞ A.Ş. yöneticileri hakkında Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunulmuş ve aynı zamanda Kardemir A.Ş.’nin de  yöneticileri olan bu şüphelilerin TÜRK TİCARET KANUNUNUN 54. Ve 55. MADDELERİNDE DÜZENLENEN “HAKSIZ REKABET” HÜKÜMLERİNE İSTİNADEN CEZALANDIRILMALARI TALEP EDİLMİŞTİR.

·         AYRICA; SPK, Kurul Karar Organının ilgili bölümünü aşağıda tamamen alıntıladığımız ve 07b.09.2012 TARİHLİ BÜLTENİNDE KAMUOYUNA İLAN EDİLEN KARARIYLA;

“ Kurulumuzun  Seri: IV, No: 56 Kurumsal Yönetim İlkelerinin Belirlenmesine ve Uygulamasına İlişkin Tebliğine yer alan düzenlemeler çerçevesinde, uyulması ihtiyari olan 3.1.1., 3.4.2. numaralı Kurumsal Yönetim ilkelerine uymadığı halde, anılan Tebliğin 5. Maddesi uyarınca bu durumu gerekçesiyle birlikte 2011 yılı Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Raporu’nda söz konusu ilkelere uyduğunu açıklayan şirket ( Kardemir A.Ş.) hakkında, benzer düzenlemelere uyum konusunda daha önce karar Kurul Karar Organının 17.02.2011 tarih ve 5/149 sayılı kararıyla uyarılmış olduğu dikkate alınarak, SPK’nın 47/A MADDESİ UYARINCA 18.492 TL TUTARINDA İDARİ PARA CEZASI UYGULANMASINA “ karar verilmiştir.

ÖTE YANDAN; SPK Karar Organının 07.09.2012 tarihli kararlarından, bu kararların hukuka aykırı olduğunu değerlendirdiğimiz bölümüne karşı Derneğimiz ve Haddeci Üyelerimiz tarafından hem SPK’ya doğrudan başvurmak suretiyle ve hem de Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla itiraz edilmiş; İŞ BU İTİRAZ BAŞVURULARIMIZA DAYANAK BİLGİ VE BELGELER DE EKLENMİŞTİR.

SN. FADIL DEMİREL VE SN. (BİR KISIM) KARDEMİR YÖNETİM KURULU ÜYELERİ;

ULUSAL BİR GAZETEYE VERDİĞİNİZ İLANDA ŞAHSIMIN MAAŞLI ÇALIŞTIĞINI YAZMIŞSINIZ. BEN MAAŞLI ÇALIŞMAKTAN GURUR DUYDUĞUM GİBİ GERÇEKLERİ AÇIKLAMAKTAN DA KORKMUYORKUM.

SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİ KALKTIKTAN SONRA DA BU ACI GERÇEKLERİN KALAN BÖLÜMÜNÜ KAMUOYUNA AÇIKLAYACAĞIM.

Kamuoyunun ve ilgililerin bilgilerine arz ederim.

 

Murat ORHAN


Karabük Özel Sektör D.Ç. Haddeciler Derneği Başkanı



KARABÜK NET HABER’İN YORUMU
Karabüklü Haddeciler yıllardır Kardemir Yönetimini oluşturan Yolbulan, Yücel ve Güleç grubunun Kardemir’deki uygulamalarından muzdaripler.


Her fırsatta Kardemir’in başta kütük satışı olmak üzere, tüm satış politikalarından rahatsız olduklarını dile getiren haddeciler, tüm cesaretiyle bu sorunun üzerine giden Dernek Başkanı Murat Orhan’ı şimdi adeta sattılar ve kısa vadeli menfaatleri için hareket ettiler.

Şimdi Karabük kamuoyunda haddecilere şu soruları sormak hak değil mi? Yıllardır yaptığınız şikayetlerin üzerine giden derneğin madem yanında olmayacaktınız, neden baştan tavrınızı koymadınız? Azıcık bir zoru görünce inandığınız bu mücadeleyi terk ederek kazandığınızı mı sanıyorsunuz?

Yıllardır şikayet ettiğiniz bu uygulamaların sona ermesi için verilen mücadeleden çekilince inanır lığınız ve güvenirliğiniz zedelenmiş midir?

Bundan sonra kapalı kapılar ardında "Kardemir'den kütük alamıyoruz" dedikodusunu yapmayın. Çünkü artık sizin şikayet etme hakkınız da bitmiştir.

Kısacası Karabük Net Haber olarak biraz sert ama maalesef bir realite olan şu cümleleri söylemekte bir sakınca görmüyoruz.

Yıllardır ettiğiniz şikayetlerin sona ereceğini sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Bu saatten sonra artık, Yolbulan amcanın yüzünü gözetler ve bir ton kütük almak için birçoğunuz sol elini öpersiniz.
Hayırlı olsun.

Editör: Haber Merkezi