AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, kentin trafik sorununu çözecek KARDEMİR Kavşağı çalışmalarına ilişkin, "İhale süreci tamamlandı ve ilgili firmaya 23 Ekim’de yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki 10 gün içinde de kavşakla ilgili Karabük’teki paydaşlarla koordinasyon toplantısı yapılacak." dedi.

Güneş yaptığı açıklamada,  “Kardemir Kavşağı Karabüklüler için önemlidir. Ayrıca böyle bir dönemde bu maliyette bir yatırımın ihalesi yapılarak işin başlayacağı noktaya gelmek te önemlidir. Çünkü son dönemde bilhassa pandemi döneminde yeni yatırımlar bu mana da çok yapılmıyor. Bize bunu Bakan Bey de ifade etti. Türkiye’de yeni yatırım yapılmışsa bunlardan birisi Kardemir Kavşağı’dır. Tahmin ediyorum 80 Milyon TL yaklaşık maliyeti olan bir projeydi. Geçtiğimiz Ağustos ayında ihalesi yapıldı. Çok katılım oldu. Yüze yakın önemli firma ihaleye girdi. Ve ihale süreci çok çekişmeli geçti ve şu anda firmamız belirlendi. 23 Ekim’de de geçtiğimiz Cuma günü diyelim yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki 10 gün içerisinde ilgili firma tabi Karabük’te paydaşları var. Karabük Belediyesi ile Kargaz’la, Başkent Elektrik’le, Telekom’la koordinasyon toplantısı yaparak alt yapı düzenleyecekler ve işlem başlamış olacak. Bizim inanın temennimiz bu kavşağın uzun sürmeden tamamlanmasıdır” dedi.

Kardemir Kavşağı Çözülmezse Karabük’ün Trafik Sorununu Çözemezsiniz


Kardemir Kavşağı’ndaki trafik sorununun çözülmemesi durumunda Karabük’teki trafik sorunun çözülmesinin mümkün olamayacağını vurgulayan Güneş, bu noktanın herkesi alakadar ettiği bir güzergah olduğunu ifade etti. Ulaştırma Bakanlığı’nın Kardemir Kavşağı’ndaki çalışmaları ve destekleri için teşekkür eden Güneş, projenin bitmesiyle zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi