24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı olan Niyazi Güneş, seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Aday adayları arasında medeni bir yarışın gerçekleştiğini belirten Güneş, 30 yıllık Ankara deneyimine sahip olduğunu vurguladı.

Erken seçim kararının hızlı bir karar olduğunu ve bundan sonraki hizmetlerini siyaset kanalı ile vermek istediklerini dile getiren Güneş, "Çok şükür yaptığımız görüşmelerde edindiğimiz intibalar olumlu diye görüyorum. İnşallah 21 Mayıs öncesindeki değerlendirmeler de olumlu olur ve listede yer alabilirsek, bundan sonraki safhalarda daha fazla iç içe olacağız, seçim çalışmalarını birlikte yürüteceğiz." dedi.

34 aday adayının olduğuna ve bu adaylar arasında medeni bir yarışın gerçekleştiğine dikkat çeken Güneş, "Bilindiği gibi ben Ankara'da 30 yıla yakın Diyanet İşleri teşkilatında çalışıyorum. Zaten gelen giden bütün hemşehrilerime kapımız hep açık olmuştur. Yapabildiğimiz işler, yapamadığımız işler olmuştur. Ama hemşehrilerimizle, Karabük insanımızla hep iç içe olduğumu düşünüyorum. Beni de insanlar bu yönümle tanırlar. Ankara bürokrasisini de tanıyorum, Ankara'yı biliyorum. Bu zaman zarfından edindiğim tecrübelerimi, bilgilerimi siyaset yoluyla paylaşmak istiyorum. Yani doğup büyüdüğüm, evladı olduğum bu memlekete, Karabük'e siyaset yoluyla hizmeti öncelemiş durumdayım. Kısmet olursa yararlı olabileceğime inanıyorum. Bu inancım olduğu için hemşehrilerimin huzuruna geldim." ifadelerini kullandı.