KARDEMİR İŞÇİLERİNİ TAŞIYAN SERVİS ARACI KAZASINDAN SONRA ŞİMDİ GÖZLER BİNLERCE KİŞİNİN KULLANDIĞI HALK OTOBÜSLERİNE ÇEVRİLDİ

Geçtiğimiz pazar günü KARDEMİR A.Ş. servis otobüsünün iddiaya göre frenlerinin boşalmasından kaynaklanan kaza sonucu 3 işçi ve 1 şoför olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetmiş 1'i ağır 2 kişi ise yaralanmıştı.

KARDEMİR’in servis araçlarının eski olması, bakımlarının düzenli yapılıp yapılmadığı, Ulaştırma Bakanlığı’nın servis araçları yönetmeliğine uygun servis hizmeti verilip verilmediği konuları Karabük kamuoyunda gündemin en üst sırasındaki tartışma konuları oldu. Öyle ki vatandaşlar, sosyal medya hesapları üzerinden günlerdi araçların eski modelli ve bakımsız olmalarından tutun, vardiya çıkışı adeta yarış içerisinde işçi taşınmasına kadar tehlike saçan konuları yoğun şekilde eleştiriyor.

Servis araçlarından sonra şimdi ise gözler defalarca kaza haberlerini bültenimize taşıdığımız Karabük Belediyesi’ne bağlı olan ve şehirdeki toplu taşımada en önemli rol oynayan halk otobüslerine çevrildi. Günde binlerce can taşıyan araçlarla ilgili yeni sorular gündeme taşındı.

Sorumluluğu Karabük Belediyesi’ne bağlı olan halk otobüslerinin modelleri ne kadar yeni?

Yıl içindeki periyodik bakımları düzenli yapılıyor mu?

Halk otobüsü şoförlerinin sağlık ve diğer kontrolleri düzenli yapılıyor mu?

Karabük Belediyesi yapılması gereken bu kontrolleri ve diğer üzerine düşen sorumluluklar ile ilgili denetimlerini yine düzenli olarak yapıyor mu?

Bu ve buna benzer bir sürü soru cevap beklerken, yarın olası bir şekilde yaşanabilecek halk otobüsü kazalarında da ihmal ve sorumlular mı aranacak?

Kamuoyu, servis aracı kazasından bir ders alınması gerektiğini ve bir daha asla yaşanmamasını temenni ederek, toplu taşımalarda gereken denetimlerin yapılmasının altını çiziyor.
Editör: Haber Merkezi