Karabük’ün tanınmış siyaset adamlarından olan Mehmet Ceylan’ın önümüzdeki yerel seçimlerde aday olup olmayacağı konusu siyasi kulislerde sık sık konuşulmaya başlandı.

1999 Yerel seçimlerinde Refah Partisi’nden Safranbolu Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ceylan sırasıyla 2002, 2007 Genel Seçimlerinde AK Parti Karabük Milletvekili seçildi. 2011 Yılından sonra da 2018 Yılına kadar Kalkınma Bakan Yardımcılığı ile Çevre ve şehircilik Bakan Yardımcılığı görevlerini yaptı. 2014 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den Karabük Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girdi fakat kazanamadı.

Bölgenin tanınmış siyaset adamı Mehmet Ceylan’ın 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde aday olup olmayacağı merakla bekleniyor.

Siyasi kulislerde Ceylan’ın siyasete başladığı Safranbolu’dan tekrar Belediye Başkan adaylığı her ne kadar konuşulsa da, yakın çevresinin Ceylan’ın Safranbolu’dan aday olmayı düşünmediğini ve Karabük’ten Belediye Başkan adaylığı için bir süreç başlatabileceği ifade ediliyor.

AK Parti’de muhtemelen 5-12 Kasım tarihleri arasında adaylık başvurularının yapılacağı belirtilirken, Mehmet Ceylan’ın Karabük veya Safranbolu’dan adaylık başvurusu yapıp yapmayacağı kamuoyunda merak konusu oldu.

Editör: Haber Merkezi