Avrasya coğrafyasına yönelik başarılı çalışmalarıyla her dönem gündemde olan, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, muhteşem bir ödül törenine imza attı. Bölge coğrafyasına yönelik hizmetlerde bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara Avrasya Hizmet Ödülleri’nin verildiği tören Türk dünyasını bir araya getirdi. Gecede ödüle layık görülen isimlerden biri de Karabüklü gazeteci Şükrü Gökkaya oldu.

Ankara Milli Kütüphane'de gerçekleşen törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Makedonya Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Adnan Kahil, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alişir Azamhocayev, T.C Kişinev Büyükelçisi Hulusi Kılıç, Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Zvonko Mucunski, KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Türkiye Azerbaycan Dostluk Gurubu Başkanı ve Ak Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, ,Çevre Eski Bakanı ve ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Keçiören Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Ak, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız başta olmak üzere, siyaset, iş ve cemiyet hayatından son derece seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren gecenin açılışında yaptığı konuşmada; “Avrasya ülkeleri arasındaki ilişkilerini her alanda en üst düzeye çıkarmış, uluslararası arenada hak ettiği değere ulaşmış bir Türkiye tasavvuruna katkı sağlamak amacıyla 13 yıldır faaliyetlerini aralıksız sürdüren Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) tarafından düzenlenen “Avrasya Hizmet Ödülleri Törenini” teşriflerinizden dolayı şükranlarımı arz ve istirham ediyorum. Avrasya Hizmet Ödüllerini” geleneksel hale getirmeyi hedefleyen, Türkiye’nin uluslararası tanıtımında büyük önem arz eden kamu diplomasisi faaliyetlerini bağımsız olarak sürdürmekte kararlı olan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği, Türkiye’nin 2023 Vizyonu’na olan inancı ile “Güçlü ve Üreten Türkiye” yolunda projeler üretmeye devam edecektir” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türk Cumhuriyetleri, Türk Devletleri olarak tüm Avrasya’nın ve tüm dünyanın vicdanı olmak zorundayız. Bizi bu süreçte geleceğe taşıyacak en önemli enstrümanımız, hiç şüphesiz bilim ve teknolojidir. Vizyonumuz yerli ve milli, hedeflerimiz küreseldir." dedi.

Bakan Özlü, açılışta yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının karar verme süreçlerinin ve lobicilik faaliyetlerinin en önemli halkasını oluşturduğunu belirterek, bu ödül töreninin ekonomik ve sosyal gelişmeyi destekleyen, Türkiye'nin yurt dışında daha fazla görünür olmasını sağlayan çalışmalardan biri olduğunu ifade etti.
Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın, sadece bugün değil, yüzyıllar boyunca dünyaya istikamet çizen en stratejik bölge olduğunu vurgulayan Özlü, "Türkiye Avrasya coğrafyasının merkezi." dedi.

Özlü, Türkiye'nin temsil ettiği değerlerle, medeniyet çizgisiyle ve potansiyeliyle sadece kendi bölgesinin değil, tüm dünyanın huzur ve vicdan coğrafyası olduğuna işaret ederek, "Bunun değerinin, anlamının ve bizlere yüklediği büyük sorumluluğun farkındayız. Ülkemiz, Balkanlar ve Kafkaslar’dan başlayarak, Orta Doğu’ya uzanan büyük coğrafyanın kültürel, siyasi ve ekonomik lideri ve lokomotifi olmak durumundadır. Bütün gelecek projeksiyonlarımızı, geleceğe dair bütün hedeflerimizi bu muazzam büyüklüğün bize yüklediği, tarihsel sorumluluk çerçevesinde belirlemeliyiz." diye konuştu.

Bakan Özlü ’ye konuşmasının ardından, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, ve Eko Avrasya Başkanı Hikmet Eren tarafından Kazakistan milli kıyafetleri hediye edildi.

Gecede daha sonra ödül törenine geçildi ve Avrasya Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüle layık görülen isimlerden biri de, Türk Dünyasının tek ekonomi gazetesi olan Ekotürk Gazetesi İmtiyaz Sahibi, Karabüklü gazeteci Şükrü Gökkaya oldu. Gökkaya ödülünü, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alişir Azamhocayev’in elinden aldı. Gökkkaya daha önce Gagauz Özerk Cumhuriyeti devlet nişanı ve Kosova’nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa Belediyesi Türk Dünyası Hizmet Ödülüne layık görülmüştü.