Genel Sekreteri Mehmet Uzun, çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron olarak çalışan işçilerin İdaremiz tarafından kurulan Personel A.Ş. bünyesinde çalıştırılmaya başladığını belirtti.

Mayıs ayı İl Genel Meclisi toplantısına katılarak Meclise, kadroya geçirilen işçilerin durumu hakkında bilgiler veren Genel Sekreter Uzun, “ 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında, 4734 sayılı Kanun Hükümlerine göre yüklenici ile İdaremiz arasında imzalanan sözleşmeler çerçevesinde çalıştırılmakta olan taşeron işçilerin 02 Nisan 2018 tarihi itibariyle İdaremiz tarafından kurulan ve sermayesinin tamamı İdaremize ait kamu şirketi olan Personel A.Ş. bünyesinde çalıştırılmaya başlamışlardır” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından 19 Nisan 2018 tarihinde “375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 24. Maddesi Uyarınca İşçi Statüsüne Geçirilen İşçilerin Ücret ile Diğer Mali ve Sosyal Hakların Belirlenmesinde Esas Alınacak” maddeleri Meclis Üyeleri ile paylaşan Uzun, açıklamalarına şöyle devam etti; “ Personel A.Ş ‘ye geçirilen işçilerimizin ücret artışında yüzde 4 zam yapılmıştır. 01 Temmuz 2018 tarihi itibariyle ayrıca yüzde 4 zam uygulaması yapılacaktır.

Sosyal haklar ise; üç çocukla sınırlı olmak üzere her ay, her bir çocuk için 25,00 TL, yakacak yardımı her ay 30,00 TL, direksiyon primi, Şoför, operatör ve yardımcılarına fiilen çalıştığı günler için 2,00 TL, Öğrenim yardımı, yılda bir kez eylül ayında, İlkokul 100,00 TL, Ortaokul 110,00 TL, Lise ve Dengi okullar 120,00 TL Yüksekokul, Üniversite 140,00 TL,  Ramazan ve Kurban Bayramlarında bir hafta önce 75,00 TL. Bayram harçlığı, Nisan ve Mayıs aylarında 5’er günlük yılda iki kez ikramiye ( bir yıldan az çalışma olması halinde çalışma süresi ile orantılı)

Ayrıca, İdaremiz şirketi 6772 sayılı Kanun kapsamında olup, yılda 4 kez verilen 13’er günlük Devlet ikramiyesinden ( bir yıldan az çalışma olduğu için) 3 tanesi, ödeme zamanı geldiğinde 2018 yılı içinde ödenecektir.

Evlenme yardımı 140,00 TL, tabi afet yardımı, 1.000,00 TL, iş kazası sonucu işçinin ölümü halinde 1.200,00 TL, işçinin normal ölümü halinde 800,00 TL. Eş-çocuk-anne-babasının ölümü halinde 300,00 TL.

Şirket işçilerinin banka promosyonları İdaremiz diğer personelleriyle birlikte Eylül ayında gerçekleştirilecektir.”

Uzun, son olarak; “Bu konuda bizlere her daim destek veren Valilerimize, Milletvekillerimize, Meclis Başkanlarımıza ve Meclis Üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. İdaremiz Kamu şirketi işçilerine, yeni ücret artışları ve sosyal haklarının hayırlı olmasını, alacakları ücretleri ve sosyal haklarını iyi günlerde harcamalarını ve fedakârca çalışmalarının devamını dilerim” dedi.  

Meclis Başkanı Ahmet Sözen ise, Genel Sekreter Mehmet Uzun’a vermiş olduğu bilgiler için teşekkür ederek; “ İl Genel Meclisi’nde alınan her karar titizlikle ve aksatılmadan sahada uygulanmaktadır.

Meclis ile İdare arasındaki uyumdan dolayı memnuniyet duymaktayız. Genel Sekreter Mehmet Uzun’a çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Kadroya geçen işçi arkadaşlarımıza da hayırlı uğurlu olsun. Kendilerine aileleri ile huzurlu mutlu günler dilerim” diye konuştu

 

Editör: Haber Merkezi