Karabük Üniversitesi Geleneksel Sporlar Kulübü tarafından kulüp talimhanesinde, geleneksel okçuluk tanıtımı ve uygulamalı okçuluk eğitimi faaliyeti gerçekleştirildi.

Türkiye çapında geleneksel okçuluk faaliyeti yapan 18 kulüpten 36 kemankeşin (okçu) katıldığı ve Karabük Genç Eksen Kulübü, İstanbul Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Samsun Yıldız Gençlik Kulübünün destek verdiği etkinlikte, geleneksel okçulukla ilgili temel eğitimler verildi.

Bartın Üniversitesi BESYO’dan Öğr. Gör. Zeki Taş’ın yaptığı ‘Okçuluğun Geleneğimizdeki Önemi’ konulu açış konuşmasının ardından KBÜ Geleneksel Sporlar Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa Yılmaz, geleneksel okçuluğun tarihsel gelişimi, kullanılan ekipmanlar ve atış teknikleri ile ilgili sunum yaptı.

Sunumun ardından Samsun Yıldız Gençlik Kulübünden Atlı Okçuluk Hakemi Recep Şengül, katılımcılara yay çeşitleri ve yayın özelliklerini anlattı. Öğr. Gör. Fatih Mehmet Ulu’nun ok çeşitleri ve ok yapımı ile ilgili sunumundan sonra ise atış talimi yapıldı.

Geleneksel okçulukla ilgili ritüellerin aslına uygun olarak verilmeye çalışıldığı programın ikinci gününde okçuluk yarışması düzenlendi. Yarışmada Yıldız Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübünden Recep Şengül birinci, Ceyhun Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübünden Sedat Özdemir ikinci, Kozan Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübünden Zahid Emre Sönmez ise üçüncü oldu.

Etkinlik katılımcılara ‘Katılım Belgesi’ verilmesi ve Safranbolu gezisinin arkasından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi