Karabük Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri İstanbul’da yapımı devam eden 3. Havalimanı ile 14.Uluslararası Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarını gezdi.

Geziye katılan öğrenciler 3. Havalimanında ve Fuar’da şirket yöneticileri ve mühendisleri ile birebir iletişime geçme imkanı buldu.

Her iki alandaki gezide de çok iyi karşılandıklarını belirten Karabük Üniversitesi Çevre ve Sağlık Kulübü Başkanı Muhammed Emin Güneş, “Sorularımızı yanıtlayan şirket yetkilileri öğrenci arkadaşlarımızın merakları karşısında çok memnun olduklarını ve geleceğin mühendisleri olarak bizlere çok güvendiklerini söylediler.” dedi.

Yapımı devam eden 3. Havalimanının çevresel yatırımları hakkında da bilgi aldıklarını belirten Güneş, burada yetkililerin kendilerine projenin tüm safhalarını anlattıklarını ve inşaat alanını gezme fırsatı bulduklarını ifade etti.

3. Havalimanı inşaatında yetkililerin kendilerine özellikle çevre konusunda yapılanları anlattığını vurgulayan Güneş,” Ayrıca inşaat alanında havalimanının çevresel özelliklerini ve projenin büyüklüğü karşısında merak edilen tüm soruları yanıtladılar.” şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaret sırasında öğrencilerle ilgilenen ve onlara inşaat halindeki havalimanı hakkında bilgiler veren 3. Havalimanı Çevre ve Sürdürülebilirlik Proje Direktörü Ülkü Özeren, öğrencilerin ziyaretinden dolayı çok memnun olduğunu ve bir çevre mühendisi olarak Karabük Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencilerini tebrik ettiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi