KARABÜK GAZETECİLER VE İLETİŞİM DERNEĞİ ÜYELERİ YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ



10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü sebebiyle Karabük Gazeteciler ve İletişim Derneği (KGİD) tarafından düzenlenen yemekte gazeteciler bir araya geldi.

Organizasyona Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Taner Soylu, Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan ve ADD Karabük Şube Başkanı Osman Natıroğlu katılımda bulundu. Dernek kurucu üyelerine ve çalışan gazeteciler Zafer Acar, Nimet Soylu ve Ahmet Özler’e plaket verilirken özel mansiyon ödülleri Osman Natıroğlu, Ayrtekin Kuş ve Osman Çetinkaya’ya verildi.

"YAPMIŞ OLDUĞUNUZ MESLEK ÜLKENİN KADERİNİ BİR AKŞAMDA DEĞİŞTİREBİLİR"

Düzenlenen yemekte konuşma yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Yapmış olduğunuz meslek bir ülkenin kaderini bir akşamda başka yöne çevirebilecek, bir şahsın gelişimini sağlayabilecek, bir yazıyla bunları gerçekleştirebilecek, ikinci güç olarak dünyada kabul edilebilen bir grupsunuz. 15 Temmuz akşamı, bir çalışan medya mensubu, bir telefon bağlantısıyla bir ülkenin kaderini tamamen değiştirdi. Belki o telefon bağlantısı yapılamasaydı o cesaret örneğini gösteremezdi.

Beklide bu toplantılarımız gerçekleşmeyecekti veya çok sıkıntılı günlerden geçecektik. Bir şehrin, bir ülkenin kaderini değiştiren bir grup yerel basın, görsel ve gazetecilik sahibi olabilmek ve bunları idare edebilmek gerçekten çok güç ve güçlükler içerisinde herkes mücadelesine devam ediyor. Bunları destekleyecek unsurların eksik olduğunu, devletten reklam gelirleri, ilan gelirleri olsun bir hayli az olduğu çok sıkıntılı bir süreç içerisinde çalışmaların devam ettiğini görmekteyiz.

Konuşmasında Osman bey dedi ki; bizim bize yakışan bir lokalimiz olması gerekli dedi. Ben buna içtenlikle katılıyorum. Şu anda bulunan arkadaşlarımızın sayısı 75 kişi falan ama Karabük’teki medyada çalışan arkadaşlarımızın toplam sayısı 180 bildiğim kadarıyla. Burada eksiklerimiz oluyor, birlikteliğimiz olmuyor. Herkesin fikir ayrıcalığı olabilir, herkesin değişik görüşleri olabilir ama en azından bir Çalışan Gazeteciler gününde bir arada olmak farklı bir şeydir bir gün bile böyle birlikteliği sağlayabilirseniz” ifadelerini kullandı.