Aile ve Sosyal Politikalar Karabük İl Müdürü Galip Sökmen,”2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası”yla ilgili bir mesaj yayınladı.


Sökmen mesajında; Halk arasında "Kan Kanseri" olarak da bilinen lösemi, kemik iliğindeki hücrelerin kontrolsüz ve aşırı çoğalması ile ortaya çıkan, tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanan bir hastalıktır.

Bu nedenle vatandaşlarımızı bilinçlendirme faaliyetlerinin kesintisiz olarak sürdürülmesi, koruyucu önlemlerin arttırılması ve kanserle mücadele edilmesi gerekmektedir.

Geleceğimiz olan lösemi hastası çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerine elimizden   gelen her tür desteği vermek, bütün imkânlarımızı seferber etmek devletin en temel görevlerindendir.

Bu hastalığa yakalanmış çocuklarımızı mutlu etmek, kansere 'dur' demek, halkımızı bilinçlendirmek, erken teşhisin önemini vurgulamak, lösemili çocuklarımıza doğru yaklaşımları kazandırmak için bu hafta hepimize önemli görevler düşmektedir.

Bu önemli haftada tüm çocuklarımıza sağlık ve mutluluk dileklerimi iletirken, lösemi ile savaşan çocuklarımıza Rabbim den acil şifalar diliyorum.