Haksız fiyat artışı yapan fırsatçılara Karabük TSO savaş açtı


 

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, Korona virüs salgını nedeniyle bazı ürün gruplarında haksız fiyat artışı yapıldığı yönünde şikayetlerin ulaştığını, bu tür davranış içerisine girenler hakkında odanın disiplin kurulunun devreye gireceğini belirtti.

Başkan Mescier, Çin merkezli olarak tüm dünyayı tehdit eden korona virüs salgınının üstesinden gelmek için toplum olarak tüm kesimlerin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini, özellikle gıda ve hijyen ürünlerinde yapılan fiyat artışlarının fırsatçılık olarak değerlendirildiğini, bu durumun milli birlik ve beraberlik şuuruna yakışmadığını belirterek, toplumun tüm kesimlerinde tepkiyle karşılanacağını söyledi.

Mescier "Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin meslek ahlakına ve geleneklerimize uymayan davranışlar içinde olmayacağını belirterek, sosyal sorumluluk ve toplumsal ahlak gereği süreci fırsatçılığa çevirmeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. Ancak şikayet halinde odamızın disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu konuda vatandaşı mağdur edenlere de sessiz kalmayacağımızı belirtmek isteriz." diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi